Predstavljanja — 05 rujna 2009 -

Honda CBR 1000 RR model 2008. je svojim dolaskom na tržište malo uzburkala vodu: nekima se svidjela, nekima ne, ali sve u svemu, bila je bolja platforma za trkaći motor od prijašnjih CBR-ova 1000. Model 2010. će usmjerenim poboljšanjima pokušati postati još bolja podloga za budući trkaći motor.
 

 

Pa, što je novoga?
 
– Novodizajnirani rep s novim stražnjim svjetlom s prozirnim staklom
– Novi izgled prigušivača s aluminijskim završetkom
– Nove boje i grafike
– Novo, jače i izdržljivije koljenasto vratilo s povećanom inercijom
 
Nove boje:
 
– Grafit crna (crno – bijele crte)
– Digital srebrna metalic / perla narančasta
– HRC
– Grafit crna (Black Special)
 

"U svrhu poboljšanja voznih svojstava i većeg užitka vožnje na pisti, primjenjene su inovacije u svrhu umanjenja fluktuacija okretnog momenta i poboljšanja odziva na gas. ACG zamašnjaci su veći, te je koljenasto vratilo pojačano kako bi prihvatilo veće zamašnjake. To je dovelo po povećanja inercionog momenta, koji je na novom modelu veći za 6,87%. Unatoč tome, masa nije povećana zahvaljujući korištenju aluminijskih vijaka na glavi motora, tanjim stjenkama kod prirubnica ispušnog sustava te manjem motoru ventilatora hladnjaka" kaže Hondin press release.
 

 

"Dorađeni izgled još više naglašava trkaću orijentaciju i filozofiju centralizacije masa na novom modelu. Stražnji blatobran je zaoštren, te novo stražnje svjetlo sada ima prozirno staklo. Pokazivači smijera i registarska pločica integrirani su na jedan nosač koji se sada može brzo demontirati. Prigušivač sada nosi aluminijski završetak. Nove grafike ističu agresivni duh ovog motocikla."
 

Ako nas pitate, ova Black Special, sa neobojanim okvirom i vilicom te zlatnim kotačima i prednjom vilicom izgleda odlično!
 

 

Share

Povezane novosti

MV Agusta Brutale 2013

MV Agusta Brutale 2013

listopad 17, 2012
Honda Dakar Rally

Honda Dakar Rally

listopad 09, 2012
BMW HP4

BMW HP4

kolovoz 02, 2012
Brammo Empulse

Brammo Empulse

svibanj 14, 2012
Ossa TR280i

Ossa TR280i

studeni 24, 2010
EICMA: Hondini noviteti

EICMA: Hondini noviteti

studeni 12, 2010
EICMA: Piaggio MP3 Yourban

About Author

admin