Hrvatski motosport — 05 lipnja 2009 -

Po prvi puta će jedna hrvatska posada nastupiti na, skoro najtežoj i najpoznatijoj utrci za classic motore, „4 HOURS OF SPA CLASSIC“, koja će se održati 19.-21.06.2009. na belgijskom Spa Francorchampsu! To je utrka na kojoj, između ostalih, nastupaju sve istinske legende svjetskog moto sporta: Giacomo Agostini, Steve Baker, Kork Balington, Eugenio Lazzarini, Marco Lucchinelli, Freddie Spencer, Randy Mamola, Dieter Braun, Luca Cadalora, Phil Read…
 

Hrvatska ekipa „CRO SPA TEAM“ primljena je nakon duže provjere od strane organizatora, jer na toj utrci, izgleda, ne može nastupati baš svatko. Okosnicu „CRO SPA TEAMA“ čine Romeo Damjanić – šef ekipe i vlasnik motora, te vozači Emil Mokrovčak i Aleksander Car – višestruki prvaci države i Alpe Adria prvenstva.
 

Emil na "shakedown-u" motora koji ide u Spa.
Zadovoljstvo, što izazvano činjenicom da sudjeluju na ovoj utrci,
što zbog performansi motora, vozači ne mogu sakriti.

 

Motor je Kawasaki Z 1000 J u Nico Bakker rami. Motocikl je sastavljen u Njemačkoj, a završni štih i pripremu su, prema naputcima vozača, napravili Mladen Golubić-Taubi iz Zagreba i Jura Pohl iz Crikvenice, vrhunski moto mehaničari, kojima gore navedeni vozači neizmjerno vjeruju. Prve test vožnje su obavljene, a vozači ne kriju svoje zadovoljstvo karakteristikama motocikla.
 

Poželimo im sreću, da naprave kvalifikacijske norme i uspješno završe ovu tešku i opasnu utrku!
 

Nikako ne smijemo zaboraviti i ostale članove ove „ekspedicije“ na Spa.  Dario Pristošek Gigo će nastupiti na „ICGP“-u, a Romeo Damjanić i Igor Bošković na „THE BIKERS CLASSICS TRACK DAYS“. Naravno, tu je i svo prateće osoblje bez kojega se ne može.
 

Očekujte poneko javljanje "uživo", budući da dio motori.hr ide u sklopu "ekspedicije" popratiti ovaj, za naše classic i oldtimer krugove, velik događaj. Za više informacija pogledajte http://eng.bikersclassics.be
 

I samo ako ste se pitali… da, na motociklima još uvijek ima mjesta za sponzore!
 
Emil Mokrovčak

Share

About Author

admin