Hrvatski motosport — 09 lipnja 2009 -

Ljubitelji nekih starih, boljih vremena i mirisa dvotaktaša, rijetkih motora i nostalgije za istim, pozor! Ovog vikenda se Alpe Adria prvenstvu, na našoj jedinoj pravoj stazi ,pridružuje ICGP karavana. Svi oni koji su se u prvoj rečenici prepoznali nikako ne smiju propustiti ovaj vikend na Grobniku.
 

 

ICGP (International Classic Grand Prix) je serija koja širokih ruku dočekuje sve one koji posjeduju GP motor "iz onog doba" željnih malo natjecanja i dobrog društva. No, ne dopustite da Vas "dobro druženje" zavara, jer ovo je serija u kojoj se natječu i neki bivši prvaci, poput Eric Saul-a, Phil Read-a (da, dobro ste pročitali) i ponekog lokalnog ili državnog prvaka.
 

Neki zbog ovog prvenstva potežu i iz Brazila, sve u svrhu proživljavanja dobrih sjećanja. Među njima (doduše, ne iz Brazila) je i "naš vlastiti" Dario Pristošek, na forumu i u moto krugovima poznatiji kao Gigo, koji će na Grobnik doći sa svojom Yamahom TZ250F iz 1979. Nakon Grobnika, koji će poslužiti kao svojevrsni test motora, Gigo će se već slijedeći vikend zaputiti na Spa Francorchamps gdje se vozi treća utrka ovog prvenstva.
 

"Gigo" u akciji na Grobniku

 

Za više informacija o svemu posjetite http://www.icgpracing.com/en/Default_en.htm i svakako dođite na Grobnik. Ovo je jedna od rijetkih prilika da vidite ono što se nekada vozilo na svjetskom prvenstvu.
 

Share

About Author

admin