Predstavljanja — 13 listopada 2010 -

Nakon mjeseci spekulacija i špijunskih fotografija, iščekivanje odbrojava posljednja dane. Diavel će javnosti biti predstavljen na milanskom sajmu EICMA od 02. do 07. studenog.
 

Službenom objavom imena novog modela, slavna talijanska tvornica učinila je i posljednji korak u pretvaranju još jednog sna u stvarnost. Naziv novog motocikla Diavel preuzet je iz dijalektalnog naziva za vraga koji se koristi u okolici bolonjske tvornice.
 

 

Ideja za naziv rođena je u samom začetku razvoja novog motocikla. Kada je prototip prvi puta sastavljen i postavljen na kotače te takav prikazan skupini Ducatijevih inženjera, netko iz skupine je uzviknuo: “Ignurànt comm’ al diavel!”, ili u slobodnom prijevodu: “Zao je, kao vrag!”
 

Od tog trenutka Diavel je postao interni naziv projekta, a Ducati ga je učinio i službenim pred samu premijeru u Milanu. Na sličan način i legendarni Monster je dobio svoje ime prije 20 godina. Pred Diavelom je sada da nastavi slavnu tradiciju tvornice iz Bologne, stvaranja budućnosti motociklizma uz istovremenu vjernost nasljeđu.
 

Impozantne pojavnosti, a ipak lagan i agilan poput svih Ducatija, Diavel podiže odnos čovjeka i motocikla na novu razinu. Uz apsolutnu udobnost, naprednu tehnologiju (ABS, DTC – kontrola proklizavanja, Riding Modes – promjenjive mape), agregat Testastretta 11° razvijen u Superbikeu i masu od svega 207kg Diavel donosi do sad nezamislive performanse.
 

Diavel dolazi…
 

 

Share

Povezane novosti

MV Agusta Brutale 2013

MV Agusta Brutale 2013

listopad 17, 2012
Honda Dakar Rally

Honda Dakar Rally

listopad 09, 2012
BMW HP4

BMW HP4

kolovoz 02, 2012
Brammo Empulse

Brammo Empulse

svibanj 14, 2012
Ossa TR280i

Ossa TR280i

studeni 24, 2010
EICMA: Hondini noviteti

EICMA: Hondini noviteti

studeni 12, 2010
EICMA: Piaggio MP3 Yourban

About Author