Iz Hrvatske — 22 travnja 2012 -

Prometna nesreća u kojoj smrtno strada motociklist, koliko god bila standardna pojava početkom sezone, uvijek nas uznemiri. Nesreća koja se dogodila ovih dana, u kojoj su stradale dvije skupine motociklista sa tri ugašena života mogla bi se svakako svrstati u crni dan za motocikliste.
 

 

U mlađim danima kada sam se s ekipom ne tako sporo vozio po staroj cesti do mora, uvijek sam se zapitao što bi se sad dogodilo da iz suprotnog smjera u nekom zavoju doleti ista takva skupina. Nekako mi se čini da sam nakon podosta godina dobio odgovor.
Jesu li motoristi koji su sudjelovali u nesreći bili neiskusni? Nisu. Jesu li se prebrzo vozili? Navodno ni to nisu. Zvali su me danas iz nekoliko redakcija da me pitaju za komentar. Nisam znao što im reći pa sam ih usmjerio na našeg dobro poznatog PR-a. Nekako mi se čini da nemam što pametno reći za ovakav slučaj. Ne može se svrstat u skupinu mlad, lud, pun adrenalina pa stradao. Ne može se svrstati u skupinu nije imao iskustva pa je stradao, svrstat se može samo u skupinu strašne nesreće koja je rezultirana spletom nesretnih okolnosti. Da jedan motorist padne, da ga drugi zakači i da onda na njih nalete ostali. Užas. Da li se takve stvari mogu spriječiti? Da li postoji ikakav savjet koji bi vam mi mogli sada dati a da nije pametovanje? Iskreno, osobno sam ostao zaprepašten nesrećom i nisam mogao niti pomisliti da bi se u ovakvim razmjerima nešto moglo dogoditi. Bi li pomogao veći razmak? Bi li pomogla manja brzina? Ostat će pitanje.
No jedan odgovor ste dobili. Odgovor na pitanje što bi se moglo dogoditi kad iz suprotnog smjera naleti netko tko vozi kao vi.
Pitajte se to svaki puta kada siječete zavoj ili ulazite većom brzinom u nepregledni zavoj.
 

 

Obiteljima i prijateljima smrtno stradalih iskrena sućut, a ozlijeđenima što brži oporavak želi redakcija portala motori.hr
 

Temu na forumu možete pratiti ovdje.

Share

About Author

admin