Speedway — 19 ožujka 2006 -
S prošlogodišnje utrke Grada Preloga

Iz samog naslova se da zaključiti da je sve spremno za novu speedway sezonu. Svim ljubiteljima speedway utrka u Hrvatskoj mogu reči da će predstojeća sezona biti najbolja do sad.
Treba naglasiti da je novoosnovani klub iz Goričana Unia najavio 7 utrka od kojih posebno treba spomenuti tri jake međunarodne. Radi se o polufinalu svjetskog prvenstva za juniore i finale europskog prvenstva u istoj kategoriji. S posebnom pažnjom čekamo startnu listu za utrku "Zlatna jabuka" koja bi prema najavama trebala u Goričanu predstaviti neke od vozača iz serije Grand Prix.
U Speedway klubu Prelog održat će četiri utrke od kojih posebno valja istaknuti Nagradu grada Preloga koja već tradicionalno nudi neke od najboljih mladih vozača iz Europe. Posebnost ove sezone je u tome što će se prvi put voziti hrvatsko prvenstvo na kojem će motore ukrstiti SK Prelog i SK Unia. S posebnim zanimanjem pratit ćemo duele naših vozača, iako mislim da je naslov prvaka Hrvatske rezerviran za Juricu Pavlica!
Na oba naša stadiona već su počele brujiti mašine. Svoj dolazak na naše staze u pripremnom razdoblju najavili su vozači iz Poljske i Češke, što dokazuje da je Hrvatska na speedway karti Europe i da nismo samo prisutni na trkama već smo poželjna destinacija za vozače iz ostatka Europe u kojima je speedway jedan od vodećih sportova.
Naša očekivanja su naravno (kako je to uobičajeno za naš narod) velika. Jurica Pavlic kao vodeći vozač u Hrvatskoj član speedway kluba Unia, ima sve uvjete za veliki rezultat u ovoj sezoni (vlastiti stadion, novi motori, kontinuitet rezultata).
U Speedway klubu Prelog na juniorskim natjecanjima mnogo se očekuje od Nikole Martinca koji je iznenađenje prošle sezone.
Kao i proteklih godina hrvatski vozači vozit će u Hrvatsko-slovensko-austrijskom prvenstvu u konkurenciji ekipa i pojedinaca. Za očekivati je da ove godine imamo prvaka u prenstvu pojedinaca što bi bio dobar poticaj za daljnji razvoj speedwaya u Hrvatskoj.
Sezona starta početkom travnja, a posebno treba istaknuti Grand Prix utrku u slovenskom Kršku 22. travnja koja će nam biti pravi uvod u sezonu.
Sve ovo je dobra pozivnica (posebno međunarodne trke) da se sretnemo na speedway stadionima u Međimurju.
 

Share

About Author

admin