Speedway — 14 srpnja 2006 -

Kiša pobijedila na Nagradi grada Preloga

Najznačajnija utrka organizirana u Prelogu nažalost prekinuta je nakon tri izlazaka vozača na prelošku stazu. Domaćin je skupio nekoliko respektabilnih imena iz sedam zemalja Europe kojima su se trebali suprotstaviti naši vozači. Najzvučnije ime u svakom je slučaju bio David Howe vozač iz Velike Britanije koji je na dobro namočenoj preloškoj stazi u prvom izlazu pokazao da je najveći favorit.

Usprkos cjelodnevnoj kiši na stadion Mladost došlo je nekoliko stotina najvećih obožavatelja speedwaya u Međimurju. Nažalost moramo kao "glavne krivce" za prekid imenovati dvojicu vozača iz Slovenije, Izaka Šanteja i Jerneja Kolenka koji su kod slovenskog suca urgirali na prekidu. Staza iako mokra dobro je držala, a kiša je jenjavala, no slovenski vozači smatrali su da je preopasno nastaviti natjecanje, a sudac je to prihvatio. Najvjerniji ljubitelji speedwaya ostali su prikraćeni za jednu odličnu trku u Prelogu jer Hrvatsko – Slovensko – Austrijsko prvenstvo za koje vrijede kupljene ulaznice ne može ponuditi kvalitetnu predstavu dobrim poznavateljima speedwaya u Hrvatskoj.

Budući da se ove godine održavaju samo četiri pojedinačne trke na kojima voze najbolji vozači iz sve tri zemlje, a čak devet ekipnih na kojima najbolji vozači nisu zbog zgusnutog kalendara dužni nastupiti, ostali smo prikraćeni kvalitetnog speedwaya u Prelogu.

Jura u Pockingu do finala Svjetskog prvenstva za juniore

U istom terminu kad se u Prelogu vozila Nagrada grada Preloga naš najbolji vozač Jurica Pavlic u njemačkom Pockingu borio se za ulazak u finalnu utrku Svjetskog prvenstva za juniore, koje će se voziti u Italiji u Terenzanu, 2. rujna. ove godine.

Jura je u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojio 11 od mogućih 15 bodova i zauzeo je odlično peto mjesto koje ga vodi u finale. Bolji od našeg vozača bili su Antonio Lindback – aktualni Grand Prix vozač iz Švedske, Zdenek Simota iz Češke, Adrian Miedzinski iz Poljske i Christian Hefenbrock iz Njemačke.

Ovaj odličan rezultat našeg vozača ima još veći značaj jer je to prvi izlazak 17-godišnjeg hrvatskog vozača na međunarodnoj sceni. Ako ovome dodamo da je Jura osigurao i nastup u finalu Europskog prvenstva za juniore koje će se vozit kod nas u Donjem Kraljevcu na stadionu Milenium, ovu sezonu već sad možemo okarakterizirati kao odličnu.

Juriš prema pobijedi

<!–[if !supportEmptyParas]–><!–[endif]–>

Jos jedna potvrede kvalitete i odlične forme Jurice Pavlica

Kvlifikacije za Grand Prix u slovačkim Žarnovicama navijačima Jurice Pavlica dao je povoda za još jedno veselje. Jura je 9. srpnja u izuzetno jakoj kunkurenciji osvojio ogromnih 8 bodova i zauzeo 9 mjesto koje na žalost nije bilo dovoljno za ulazak u finale, ali je skrenuo pažnju međunarodne speedway javnsti na Hrvatsku.

Pošto je Castrol arena jedini speedway stadion u Slovačkoj organizator se dosta namučio s pripremom staze. Staza je bila presuha i tvrda, tako da se nakon svaka dva izlaza vozača, vlažila i preparirala. Veliki minus za organizatora i pitanje je hoće li i dogodine biti domaćini kvalifikacija za GP. Želja su svih ljubitelja speedwayja da to domaćinstvo dobijemo baš mi, što uz uvjete koji se nude u Hrvatskoj nije nemoguće. No uvjeti su bili isti za sve, a pravim vozačima staza nije bila prepreka za nekoliko spektakularnih vožnji od kojih moramo izdvojiti borbu Jurice i Chrisa Harrisa koji su "zaljepljeni" rame uz rame ušli u zadnji zavoj i nakon izlaza na ciljnu ravninu Jura je uspio uz ovacije navijača prvi proći ciljem.

Dvije pobijede Juru stavile rame uz rame s najboljima

Pobjednik kvalifikacija bio je AustralacRyan Sullivan aktualni vozač Grand Prixa s osvojenih 12 bodova, drugo mjesto zauzeo je Piotr Protasiewicz iz Poljske također aktualni GP vozač, treći je bio Charlie Gjedde iz Danske, a četvrti u finalnoj vožnji bio je Mikael Max iz Švedske koji ima GP iskustva.

Tridesetak najvjernijih Jurinih navijača bodrilo ga je sa tribina u Žarnovicama, a Jura se odličnim vožnjama, s dvije pobjede i jednim drugim mjestom, na pravi način odužio navijačima koji su proveli 24 sata na putu. Na žalost u dva izlaza Jura je zauzeo posljednje mjesto, ali konkurencija u ta dva izlaza bila je stvarno jaka.

Sljedeći veliki Jurin ispit je nastup na finalu Europskog prvenstrva u Terenzanu u Italiji na kojem će sigurno imati jaku podršku s tribina jer je već organiziran odlazak za najžešće navijače.

Izvještaj s finala objavit ćemo za nekoliko dana na našoj stranici!

Share

About Author

admin