Speedway — 16 svibnja 2007 -
Jurica Pavlic, Krzysztof Buczkowski i Maksims Bogdanovs

Speedway klub Unia u subotu je bio domaćin jedne od četvrfinalnih skupina svjetskog prvenstva za juniore. Na Milenijumu najbrži je bio Poljak Krzysztof Buczkowski, koji je sakupio 14 bodova, a jedini bod uzeo mu je u izravnoj borbi Maksims Bogdanovs iz Latvije, koji je natjecanje završio na trećem mjestu i definitivno postao najveće iznenađenje ovih kvalifikacija. Drugo mjesto na postolju pripalo je našem Jurici Pavlicu, koji je utrku počeo kao jedan od favorita.
Odluka o pobjedniku pala je u 18 vožnji koja je bila šlager programa, a u izravnom dvoboju Pavlica i Buczkowskog – Pavlic je poveo sa starta, ali je Poljak agresivnijom vožnjom preuzeo vodstvo i tako zasluženo izborio najviše mjesto na postolju. U polufinale će izravno sedmorica iz Donjeg Kraljevca, uz prvu trojicu to su još češki predstavnici Luboš Tomiček i Filip Šitera, drugi Poljak Marcin Jedrzejewski te Britanac Ben Barker.
U polufinale će kao rezerva i osmoplasirani, Andrij Karpov iz Ukrajine, koji je svoje mjesto osigurao u dodatnoj vožnji sa Britancem Danielom Kingom i našim Nikolom Martincom. I Karpov i King imali su razloga da žale za propuštenim u redovnom dijelu natjecanja jer su jedan i drugi sa vodeće pozicije imali kvar na motoru i nisu uspjeli završiti trku s većim brojem bodova. Budući da    Karpov nije imao zamjenski motor razvažanje je vozio na motoru Jurice Pavlica koji mu ga je kao pravi domaćin ustupio.
Može se reći da su svi polufinalisti bili favoriti i prije samog starta, izuzev latvijskog vozača   Maksimsa Bogdanovsa koji je otkriće ove utrke. Domaća publika svakako ima razloga za zadovoljstvo drugim mjestom Jurice Pavlica.koje mu daje velike šanse, ne samo da uđe u finale u poljskom Ostrowu, 9. rujna, već i da se tamo bori za odličja. Jura je godinu dana stariji, iskusniji i sigurno je da će ovogodišnji plasman biti daleko bolji nego prošlogodišnje jedanaesto mjesto.
Ove godine po prvi puta je u službenoj konkurenciji međunarodnih šampionata nastupio Nikola Martinec i desetim mjestom ostavio više nego dobar dojam. Njemu, naravno, nedostaje dragocjenog iskustva koje će sakupljati na kvalifikacijama i jakim trkama ove godine. Već u juniorskom prvenstvu konkurencija je bespoštedna i borbe beskompromisne. Da bi se došlo do uspjeha treba uz odličnu tehniku, koju Nikola definitivno ima, a u tome su se u analizi utrke svi složili , puno rada,  reda i želje za uspjehom. U subotu su na start kao rezerve izlazila još dvojica hrvatskih vozača, Renato Cvetko i Nikola Pigac, ali se nisu umiješali u borbe za napredovanje u prvenstvu. Polufinale će se održati u Vojensu (Danska) 16. lipnja, i u Daugavpilsu (Latvija) 17. lipnja – u kojem će se boriti Jurica Pavlic odlučit će ždrijeb.

Rezultati:

Ušli u polufinale:
Krzysztof Buczkowski (Poljska) 14
Jurica Pavlic (Hrvatska) 13,
Maksims Bogdanovs (Latvija) 12,
Luboš Tomiček (Češka) 10,
Marcin Jedrzejewski (Poljska) 10,
Filip Šitera (Češka) 10,
Ben Barker (Velika Britanija) 9,

Rezerva
Andrij Karpov (Ukrajina) 8,

Daniel King (Velika Britanija) 8,
Nikola Martinec (Hrvatska) 8,
Igor Kononov (Rusija) 4,
Davor Volk (Slovenija) 4,
Andrea Baroni (Italija) 3,
Matija Duh (Slovenija) 2,
Renato Cvetko (Hrvatska) 2,
Vjačeslav Gierucki (Latvija) 1,
Nikola Pigac (Hrvatska) 1,
Jaroslav Poljuhovič (Ukrajina) 1.

Share

About Author

admin