Speedway — 04 kolovoza 2007 -
Prvoplasirani Jurica Pavlic, drugoplasirani Daniel Pytel
i treći Jozsef Tabaka

Izvještaj sa Nagrade grada Preloga koja je vožena 1. srpnja donosimo sa malim zakašnjenjem jer za vrijeme održavanja utrke nismo bili u Prelogu. Utrka za Nagradu grada Preloga okupila je vozače iz osam zemalja svijeta, čak i iz daleke Australije i Novog Zelanda. Tradicionalni trofej ipak ostaje u Hrvatskoj, po drugi puta je, nakon trijumfa pretprošle godine, otišao u ruke Jurice Pavlica. Jura je na putu do pobjede imao samo jedan trenutak slabosti, u svom drugom izlasku na stazu startao je slabo i morao je priznati poraz iskusnom Čehu Richardu Wolffu. No, poslije toga greške više nije bilo, i u polufinalnoj i u finalnoj vožnji Jura je sigurno držao stvari u rukama od starta do cilja. Zapravo je dobio dva trofeja, u prvom izlasku na start je postao rekorder staze, vozio je brzinom od 78,9 kilometara na sat.

Ostala dvojica hrvatskih predstavnika u konkurenciji, Marko Vlah i Nikola Martinec, osvojivši sedam bodova morali su se zadovoljiti devetim i desetim mjestom, odnosno ostankom izvan pravih borbi za Nagradu. Ne mogu biti zadovoljni postignutim, obojica su na trenutke dala do znanja da su im vozačke mogućnosti i veće od onoga što su na kraju pokazale brojke u listi rezultata. Šansa je sigurno bila tu, samo finale Nagrade bilo je natjecanje juniora koji su na putu do trofeja nadvladali starije i iskusnije rivale. I Vlah i Martinec zasigurno su sposobni, pod pretpostavkom da za to bude doboljno ambicije i volje, pokazati ono što su u nedjelju pokazali Matej Kus iz Češke, Mađar Jozsef Tabaka i Daniel Pytel iz Poljske. U borbu je ulazio i Krešo Petković, ali samo jednom, kao rezerva – ostao je bez bodova. Od ostalih značajki priredbe spomenimo da se nešto više očekivalo od Australca Doolana, koji ima reputaciju dobrog vozača britanske prve lige. Za Novozelanđanina Mudgewaya, gosta iz zemlje koja je dala neka od najvećih imena ovog sporta, vrijedi slična ocjena onoj za Petkovića, to je početak njegovih međunarodnih iskustava, Nagrada je bila njegov drugi nastup u Europi.

Rezultati: Jurica Pavlic (Hrvatska) 14, Daniel Pytel (Poljska) 11, Norbert Magosi (Mađarska) 10, Ronny Weis (Njemačka) 10, Matej Kus (Češka) 10, Jozsef Tabaka (Mađarska) 10, Manuel Hauzinger (Austrija) 9, Richard Wolff (Češka) 9, Marko Vlah (Hrvatska) 7, Nikola Martinec (Hrvatska) 7, Andrea Maida (Italija) 5, Kevin Doolan (Australija) 5, Sandor Tihanyi (Mađarska) 5, Guglielmo Franchetti (Italija) 5, Marco Gregnanin (Italija) 2, Jade Mudgeway (Novi Zeland) 1, Krešo Petković (Hrvatska) 0

Prvo polufinale: Pavlic, Tabaka, Weis, Hauzinger
Drgo polufinale: Pytel, Kus, Magosi, Wolff

Finale: Pavlic, Kus, Tabaka, Pytel (odustao)

Share

About Author