Savjeti i škola vožnje — 08 siječnja 2002 -

Tekst: Saša Kranjec

  Ovih dana ćemo u suradnji sa par Zagrebačkih firmi pokušati Vam predočiti kako , gdje i sa kojom investicijom popraviti, uljepšati ili srediti vaš skuter ili motocikl za predstojeću sezonu.
   Na pokus smo dobili službeni skuter TGB AKROS firme "Vijci KRANJEC" za koju ćemo kompletno polakirati oklope i napraviti naljepnice sa informacijama firme. Motor također nije u voznom stanju pa ga je potrebno servisirati.
   Naljepnice za skuter će izraditi firma "REKLAM ART" M.Basarovića 26, V. Mlaka, tel: 01/6234-672, Lakirat ćemo u lakirnici "AUTO MOTO PLAST", Zapotok 3, Zagreb, tel: 01/3483-225, boju ćemo dobiti u firmi "F.P. RITAM BOJE d.o.o." Dubrava 126, Zagreb, tel:01/2011-888, a servis će napraviti servis "GIGANT" ,Svetoivanska 25, Ljubljanica-Zagreb, tel:01/3639-105.
   Skuter smo im prepustili, jer sa njima imamo pozitivno dugogodišnje iskustvo.

I. FAZA – IZRADA NALJEPNICA
   U našem slučaju smo sami napravili pripremu naljepnica u programu COREL DRAW, što nije bilo obavezno jer ekipa iz "REKLAM ART"-a ima veliku arhivu razno raznih naljepnica za sve vrste motocikala. Dakle u koliko nemate inspiracije sami napraviti formu naljepnica to će bez ikakvih problema i sa velikim iskustvom napraviti oni.
2. FAZA – KUPOVINA LAKA
   Firma F.P. RITAM BOJE, ima kompletni sortiman boja za sve motocikle. Vi jedino šta trebate je doći u dućan, reći proizvođača, godinu i model i strućnjaci iz firme će Vam izmješati odgovarajuću boju. Boje su inaće vrlo kvalitetne i nadam se da ćete tamo naći ono što tražite.
3. FAZA – LAKIRANJE OKLOPA
   U koliko ikad zatrebate dobrog lakirera, a naravno nemate već nekog svog, slobodno se javite Davoru iz Auto Moto Plasta i vjerujte mi nećete požaliti. Podućen dugogodišnjim iskustvom svoga oca, Davor lakira sve vrste motocikala ili automobila na vrlo kvalitetan i pedantan naćin. Imamo već dostaiskustva sa njim i priznajemo da još niti jednom nismo imali zamjerke na njegov rad. U svakom slućaju naša preporuka.
4. FAZA – SERVIS
    Motor je od početka bio u servisu Gigant, kao jedinom ovlaštenom serviseru za TGB skutere. Motor je bilo potrebno rastaviti, očistiti i ponovo sastaviti, što gospodinu Darku Fratriću nije bio problem pošto dnevno rastavi i sastavi po par skutera. Inaće već dugo osobno poznajem Darka i smatram ga poštenim čovjekom, i jednim od rijetkih koji je sve stekao vlastitim rukama. U servisu Gigant Vas inaće očekuje vrlo šarena ponuda, od skutera, bicikla pa sve do kupnje i popravka skija. G. Fratrić je pametno iskoristio priliku za popunjenje mrtve sezone za skutere i bicikle pa je nabavio kompletnu mehanizaciju za popravak i servis skija.


SKUTER PRIJE DOTJERIVANJA
SKUTER POSLIJE DOTJERIVANJA

Share

About Author

admin