Predstavljanja — 09 studenoga 2007 -

Konačno je predstavljen dugo očekivani KTM-ov Superbike, RC8 1190. Iako je još 2005 predstavljen kao koncept pogonjen sa 990cc agregatom iz SuperDuke-a, ovaj tjedan je RC8 predstavljen u Milanu sa agregatom od 1190cc. Prema riječima KTM-ovog CEO-a Stefana Pierera, RC8 je savršeno utjelovljenje know-how-a i strasti za utrkama naših razvojnih timova. Baziran na LC8, agregat ovog motora povećan je na 1190ccm i 155ks. Ako se mogu pratiti iskustva sa LC8 agregatom, RC8 će imati obilje okretnog momenta i života na srednjim okretajima koje će dodatnih 190ccm samo pojačati.
 

Okvir je napravljen od čeličnih cijevi i standardno aluminijske zadnje vilice. Također su vidljive smjernice koje je postavio Erik Buell sa ispuhom ispod motora zbog nižeg centra masa. KTM nastavlja s korištenjem WP komponenti ovjesa, sa nekonvencionalnim sponama zadnjeg amortizera, smještenima s gornje strane zadnje vilice. WP komponente upotpunjene su radijalnim Brembo kočionim klještima čime se nastavlja tradicija na KTM-ovim cestvonim motociklima visokih performansi. Sve skupa dovodi do deklarirane mase od 199 kg sa punim tankom goriva.
 

Slike novog KTM-a upućuju da će u standardnoj opremi imati amortizer volana, kao i ekscentar na zadnjem košu kojime će se moći podešavati visina sjedala. Austrijanci su ovdje malo slijedili Ducati koji može podešavati sjedalo u smijeru naprijed – nazad. Ova mogućnost nam govori kako je RC8 motor koji želi ugostiti veliki dijapazon različitih  cestovnih vozača. Ali jeli ova narančasta bomba samo cestovni motocikl ili pravi trkaći motor?
 
Već slijedeće godine RC8 naći će se na pisti. U Milanu je bio jedan primjerak spremljen za Superstock klasu obojan u Red Bull boje. KTM je odlučio kako neće odmah svoj novi projekt gurnuti u duboki kraj bazena (WSBK), nego će prvo eksperimentirati i skupiti iskustvo na malo manje zahtjevnim natjecanjima. 
 
Zahvaljujući svojim oštrim linijama, RC8 ćete teško zamjeniti za nekog od svojih japanskih konkurenata, što je bila i namjera KTM-ovih dizajnera. 1190 RC8 bit će ponuđen u narančastoj, crnoj i crno-bijeloj boji. Prema KTM-u, bit će dostupan početkom Ožujka 2008., a navodno će i cijena biti konkurentna…
 

 
 
I za kraj, promo video.
 

Share

Povezane novosti

MV Agusta Brutale 2013

MV Agusta Brutale 2013

listopad 17, 2012
Honda Dakar Rally

Honda Dakar Rally

listopad 09, 2012
BMW HP4

BMW HP4

kolovoz 02, 2012
Brammo Empulse

Brammo Empulse

svibanj 14, 2012
Ossa TR280i

Ossa TR280i

studeni 24, 2010
EICMA: Hondini noviteti

EICMA: Hondini noviteti

studeni 12, 2010
EICMA: Piaggio MP3 Yourban

About Author

admin