Hrvatski motosport — 07 studenoga 2007 -

Izgleda da je pravda ipak zadovoljena. Luka Nervo ipak je pozvan od strane organizatora da nastupi u završnoj selekciji za Red Bull Rookies kup koji će se slijedeće godine voziti kao potporna utrka na 8 utrka svjetskog prvenstva.
Naime pravilo za pristupanje na selekciju bila je dobna granica koju je Luka premašio za nešto više od mjesec dana. I iako je bio među najbržima na tom testiranju, Luka je bio odbijen pod isprikom da komisija u njemu nije prepoznala dovoljan talenat. Takav je bar bio odgovor na e-mailove koje su mnogi slali iz protesta. Naravno, problem je bio u godinama, tj. u tih mjesec dana.
Jučer, 2 i pol mjeseca kasnije Lukinoj mami Raheli stigla je pozivnica i isprika.
 

Organizator Red Bull Rookies kupa poslao je e-mail u kojem se ispričavaju zbog neugodne situacije koja se desila u Sachsenringu te navode kako je riječ o neviđenom talentu zbog kojega će zaobići pravilo što se tiče godina.
Iako na Sachsenringu roditeljima i vozačima nisu bili dani ispisi s vremenima, roditelji su uspoređivali vremena svoje djece. Luka je bio jedan od najbržih, unatoč tome što je prije toga samo jednom vozio 125GP motor koji je ipak puno sličniji Metrakitu PreGP od njegove Aprilie RS 125SP. Velika većina konkurencije u svojim nacionalnim i internacionalnim natjecanjima vozi upravo 125GP motore, pa su bili u velikoj prednosti. Da bi uvidjeli koliki je Luka zapravo talenat za motor dovoljno je reći da je na grobniku nakon samo 3 dana vožnje napravio vrijeme od 1.47.165. U Pannoniaringu je pobijedio utrku za Alpe Adriu na prvom dolasku na stazu, a u češkom Mostu obara rekord staze za svoju klasu već na prvom treningu. Ne nailazi se na takav talenat baš svaki dan…
 

U Paul Ricardu mu ipak neće biti baš lako. Selekicja je sužena na 40 vozača od kojih će komisija izabrati od 20 do 25 vozača. Lukin trkaći motor je trenutno u dijelovima, a 125GP motor na kojem bi Luka trenirao je u Hrvatskoj prava rijetkost. Vjerujemo kako će se obitelj Nervo ipak snaći i da će Luka trenirati prije 22. i 23.11 kada se ide na Paul Ricard. Ne preostaje nam ništa osim da čvrsto držimo palčeve i nadamo se najboljem! Sretno Luka!
 

Share

About Author

admin