Iz svijeta — 29 svibnja 2012 -

Da je autor naše gore list isti bi se vjerovatno zvao Čakija. Šalu na stranu, motocikl oštar poput noža i pogleda pobješnjele punice bolje ime ne može niti imati. Doduše, ne radi se o motociklu u punom smislu riječi, jer je to tek koncept koji živi u računalu (obzirom da papir više nije u modi).

Autor ovog koncepta, ili još bolje rečeno idejnog rješenja, je gospodin Nitin Khosa, 38-godišnjak koji živi i radi u Švicarskoj kao 3D grafički dizajner, dok je industrijski dizajn diplomirao u Engleskoj. Na izgledu samog modela, kao i detalja motocikla mu moramo skinuti kapu, iako se posao dizajniranja pojavom raznih AutoCAD-a, Photoshop-a, 3D studija, i svega sličnog u zadnje vrijeme prilično pojednostavnio.

Kako autor tvrdi, inspiraciju za dizajn je našao u mačeti (kako i samo ime kaže), nožu koji su nosili vojnici Gurkhe iz Nepala. Zbog toga prednji kraj i ima takav oblik, pri čemu je nemoguće ne primjetiti da je prednja vilica u biti duža od zadnje. Samo rješenje te iste vilice je već viđeno u sličnim varijantama, a o prednostima i nedostacima iste bi se dalo razgovarati. Također, primjećuje se utjecaj off-road motocikala u bočnim oplatama, pritom autor tvrdi da je okvir dovoljno prostran da primi agregat od 1000 do 1200 cm3. Sve u svemu, potencijalno zanimljiva igračka pod uvjetom da dogura finalno i do proizvodnje.

Ne znam je li osjećaj čisto subjektivan, ali u zadnje vrijeme mi se sve nekako čini da se približavamo scenariju iz Mad Maxa – strah od nestašice benzina je sve veći kao i cijene, a i dizajn vozila u ljepšem obliku počinje sličiti onima iz filma. Nadajmo se da će preživjeti samo i eventualno dizajn.

http://www.nitindesign.com/

http://nitindesign.com/web_forum_im…te/Machete.html

Ivan Surina

Share

Povezane novosti

Kawasaki Z300?

Kawasaki Z300?

listopad 14, 2012
Honda CBR i CB 500

Honda CBR i CB 500

rujan 13, 2012
Koncepti budućnosti

Koncepti budućnosti

rujan 07, 2012
Z1000 u novom ruhu?

Z1000 u novom ruhu?

rujan 07, 2012
Novi Kawasaki Z800?

Novi Kawasaki Z800?

rujan 03, 2012

About Author