Hrvatski motosport — 10 kolovoza 2009 -

Međimurje je domaćin mnogih bikerskih motosusreta u Otoku, Murskom Središću ili Kotoribi, speedway utrka na stadionu Milenium, supermota u Belici.. iako najmanja županija, može se pohvaliti mnogobrojnim motociklistima i sportašima. Jurica Pavlic, jedan od najboljih svjetskih speedwayaša, ove godine plasirao se u tri finala: Svjetsko prvenstvo juniora, Europsko pojedinačno prvenstvo te finale Grand Prix kvalifikacija. Nije loše za ovako mladog dvadesetogodišnjaka! Speedwayaši i ove godine promoviraju Hrvatsku u najboljem svjetlu – finale svjetskog prvenstva juniora održava se na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu, kao najveća utrka u povijesti hrvatskog motociklizma.
 

 

Osim ovih već sad tradicijskih utrka i motosusreta, Međimurce je veoma zainteresirala utrka ubrzanja, prošlogodišnji „pilot-projekt“ ekipe Metalni racing iz Goričana. Na ravnoj cesti kod graničnog prijelaza s Mađarskom, četrdesetak vozača na cestovnim motorima 600 i 1000 ccm oduševilo je 3000 posjetitelja. Ove godine uz još bolju organizaciju i više vozača, očekuju se adrenalinske vožnje natjecatelja iz cijele Hrvatske.
 

U subotu, 29.8. održava se 2. utrka ubrzanja „Bike race“ na koju su pozvani svi željni adrenalina i zabave. Nakon utrke publiku će zabavljati grupa „Puna luna“.
 

Što se speedwaya tiče, nakon odličnih utrka Grand Prix kvalifikacija i Europskog prvenstva seniora, gdje je Jurica Pavlic osvojio maksimalan broj bodova i pokazao konkurenciji da s razlogom nosi titulu najboljeg hrvatskog vozača, slijedi šećer na kraju! Finale Svjetskog juniorskog prvenstva: najboljih 18 vozača svijeta do 21 godine natjecat će se za titulu prvaka! Hoće li to biti Jurica Pavlic?
 

U subotu, 3.10. na stadionu Milenium dobit ćete odgovor.
 

Share

About Author