Motocross — 10 travnja 2012 -

U nedjelju 15. travnja u Osijeku na novoj motocross stazi u Adrenalinskom parku uz S cestu održati že se 1. Međunarodna pozvina utrka u motocrossu. Riječ je o prvoj motocross utrci održanoj ikada u gradu na Dravi, a organizira ju, uz potporu Grada Osijeka, Udruga Moto-sport Osijek.

Na 1. međunarodnoj pozivnoj utrci očekuje se dolazak stotinjak natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Treninzi će se održati od 9 do 12 sati, u pauzi prije samog natjecanja organiziran je spektakularan FMX SHOW (freestyle motocross vratolomije sa atraktivnim skokovima i različitim trikovima), dok utrka počinje u 13 sati, a završit će predvidivo do 17 sati nakon čega slijedi proglašenje pobjednika. Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna.

Na ovoj utrci Hrvatski moto savez licencirat će osječku stazu kako bi se 24. lipnja ove godine moglo održati prvenstvo Hrvatske u motocrossu. Zanimljivo je napomenuti kako su članovi Udruge Moto-sport Osijek na ovoj stazi volonterski radili pune dvije godine, uz logističku potporu Grada i gradskih tvrtki, a ona je samo prvi dio Adrenalinskog parka uz Zračnu luku Čepin. Staza je duga 1560 metara, širina joj je minimalno 8 metara, ima 11 skokova na površini od 3 hektara, a tu su i dvije FMX rame i doskoci za free-style motocross.

Share

About Author

admin