Oprema — 20 srpnja 2005 -

Micron je postao prvi proizvođač na svijetu koji je predstavio jedan ispušni sistem za off-road natjecanje koji je izrađen hydroforming tehnologijom.

 Cjelokupno osoblje Microna bilo je preokupirano izvedbom poboljšanja na ukupnoj paleti proizvoda koja je izdana početkom ove godine, da bi tek nedavno završili taj mukotrpan razvojni proces. Prema izvorima iz Microna, mnoštvo sati provedenih na utrkama i na testiranjima su se pokazali veoma uspješnima, tako da nas očekuju sve bolji i bolji proizvodi iz te nama još nedovoljno poznate kompanije.
 
Ispušni sistem od nehrđajučeg čelika je oblikovan pod visokim mlazom tekučine (hydroforming) kako bi se dobile ultra tanke stijenke radi smanjenja ukupne težine, čime nije narušena njihova izdržljivost u odnosu na standardne procese izrade. Značaj hydroforminga se očituje i u optimiziranju promjera cijevi čime se unaprijedio protok plinova kako bi motor "lakše disao"; prvenstveno zbog glađih površina i maksimalno smanjenog broja varova. Naziv „racing“ se ne povezuje sa oku ugodnim prizvodima, no Micron je svojom završnom obradom koja daje jedinstveni satenski sjaj ovaj proizvod učinio poželjnim i korisnicima kojima je estetika na prvom mjestu.
 
Paleta ispušnih sistema za off road i supermoto motocikle, te quadove koji su dostupniji iz dana u dan, daje dostatno snage u rangu sa svojom racing namjenom, te zadovolja standarde razine buke koja je ograničena na 98dBA, što je dozvoljena granica za racing uporabu. Upravo ove osobine su dobivene zahvaljujuci hydroforming tehnologiji kojom se optimizirao protok plinova, ali i kontrolirana disperzija.
Sistem je izrađen od nehrđajučeg čelika, no moguće je odabrati top u dvije verzije: od nehrđajučeg čelika ili titana.
 
Hydroforming tehnologija je imala utjecaj i na težinu cjelokupnog sustava, koja je drastično smanjena u odnosu na standardne ispušne sisteme. Poboljšan protok plinova i lagana konstrukcija je ono što će vozači najviše cijeniti.
 
Micron ispušne sisteme po našim saznanjima ne zastupa nijedan hrvatski dealer, no moguće ih ne kupiti u nama susjednim zemljama – Madžarskoj i Italiji. Cjelokupnu listu europskih zastupnika potražite na službenim Micron stranicama http://www.micronexhausts.com/

 

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author

admin