Miss 2006 — 04 rujna 2006 -
Tri skutera koja su podjeljena pobjednicama.

Diskoteka The Best je bila mjesto, 02.09. je bio datum, a 21:00 sat kada je četvrti po redu izbor za Miss Motori trebao započeti. Zbog kašnjenja nekih novinara i televizija koje su se najavile, odgađali smo početak što je više moguće. U 22:30 smo započeli sa izborom bez obzira na njih. Tako je Izbor na kraju popraćen uz pomoć Motoservisa sa Z1 te naših moto časopisa. Nismo niti trebali očekivati više. U diskoteku The Best je tada ušlo oko 1000 ljudi tako da nije bilo razloga čekati više. Voditelji su bili Ines Praindl i Emilio koji su izbore vodili i 2002. godine u Gap klubu. Best je bio odlično pripremljen. Inaće sam klub prima oko 2500 ljudi, a mi smo zbog očito malo krivog taiminga, popunili niti pola. To je uvelike razlog zašto je u nekim trenucima izgledalo poluprazno. Potrefili smo vikend kada je najveći susret u Hrvatskoj, onaj u Puli, te utrka Supermoto u Požegi. Uz sve to, bio je to vikend koji su si neki uzeli kao zadnji za ovo ljeto. No usprkos svim tim greškama u koracima, mislimo da je organizacijski izbor izveden do savršenstva. Krenimo redom.

Svih 25 kandidatkinja

Cure su izlazile 3 puta u tri različita izdanja. U prvom su se sredile u najseksi izdanju kojem znaju. To im je naime bio zadatak. Obući se najizazovnije što znaju. Neke su u tome svakako uspjele no neke po našem ukusu baš i ne. No, pošto se o izgledu ne sudi, krenimo mi dalje. Drugi izlazak je za publiku bio najinteresantniji. Naime, cure su izašle na binu u kupaćem kostimu. Aplauz, zvižduci i pljesak su pokazivali koliko su cure dobro izgledale. Onaj treći pak izlaz je bio u moto stilu. Curama je bilo rečeno da će dobiti kožne motorističke jakne, a onda uz njih moraju sparit ostali dio obuće. Mora im se priznat, mnoge imaju stila.

1, skupina djevojaka 2. skupina djevojaka
3. skupina djevojaka 4. skupina djevojaka

Nakon tog trećeg izlaska na stage, žiri se bacio na posao kako bi dobili 8 finalistice koje će se još jednom predstaviti publici i žiriju. Da objasnimo sistem glasanja. Cure su u prvom krugu dobivale 12 glasova. 1. glas je bio onaj zbrojeni sa interneta, drugi onaj putem SMS-a, a treći glas je dala sama publika oznaćavajui svoju favoritkinju na letku koji su na ulazu prije početka izbora djelile naše hostete. Četvrti glas su davale same djevojke. Naime, svaka je dobila letak sa svojim imenom i na njemu je oznaćila svoju favoritkinju. Uz to što su dale četvrti glas u prvom krugu, zbrojem tih glasova smo dobili Miss Personality koja je bila nagrađena skuterom Baotin. Uz ta četiri glasa, tu je bilo još 8 članova žirija. Napomenuli bi da je u završnom odabiru, onom između prvih 8 finalistica, bio bitan jedino glas žirija.

Boris Puščenik, Luka Čabraja
Kristijan Ivančić i Zoran Bačani
Krešimir Erdec, Sanja buden
Tina Katanić i Almir Oštraković

Žiri su činile osobe iz svijeta motora, medija te poznatih ličnosti. Predsjednik žirija je kao i svaki puta do sada bio Boris Pušćenik, glavni urednik časopisa Moto Puls. Do njega je sjedio Luka Čabraja, vlasnik tvrtke Estetic Uvema, službenog frizera naših misica koji nas prati od samih početaka, od 2001. godine. Do Lukeje sjedio gospodin Kristijan Ivančić iz tvrtke Vogue, zsatupnik naočala Vogue koje su sve cure dobile, a neke smo mogli i vidjeti prilikom drugog izlaska. Četvrti član sa desne strane bine je bio Zoran Bačani, direktor tvrtke Autronic, ujedno i sponzor nagrade za Miss interneta koja je dobila vrijedno računalo. Sa druge bine bilo je još 4 člana žirija. Krešimir Erdec, trostruki prvak Države u najjačoj klasi je bio prvi. Do njega je sjedila Sanja Buden, prva pratilja na miss motori 2001. i 2004. godine. Do Sanje, mnogima iz novina poznata kraljica Hrvatske Tina Katanić, a uz Tinu, Almir Oštraković, vlasnik tvrtke Libero, generalni uvoznik Suzuki motocikla za BiH. Kako je žiri bio raznolik, tako su i glasovi bili svakakvi. Stavljamo vam kompletnu glasačku tablicu kako bi vidjeli koliko su se glasovi razlikovali. Naravno, imena žirija ćemo ostavit anonimna da ipak zadržimo diskreciju.

Rezultati prvog kruga glasanja.

 

8 finalistica : slijeva – Marina Lacković, Marijana Komerlin, Vlatka Grgurić, Ines Šmit, Nina Lacković, Selma Sinanović, Jelena Žaja i Maja Skvaža.

No da se vratimo na same izbore, od 25 djevojaka koje su nam se predstavljale tokom većeri, u prvih 8 su ušle slijedeće. Maja Skvaža, Jelena Žaja, Selma Sinanović, Nina Lacković, Ines Šmit, Vlatka Grgurić, Marijana Komerlin i Marina Lacković.
Cure su bile prezadovoljne, a na licima djevojaka koje su ostale u pozadini ?????. Žao nam je ali jasno je da od 25 djevojaka netko mora ispast. Moguće da je bilo boljih kandidatkinja, ali tih 8 djevojaka je u prvom krugu imalo najviše glasova. Da li je tome zaslužan internet i SMS, nije bitno, one su te glasove osvojile i ušle su u prvi krug. Napominjem to zato jer je kao i svaki puta do sada vrlo brzo počela kružiti priča da je sve namješteno, što je nepotrebno jer nama svakako to nije bilo u nikakvom interesu.

Kako su ovi glasali ?!?!? 🙂

Enter i gotovo, imamo MISS

Rezultati drugog kruga glasanja.
Idemo mi na finale. U zadnjem, finalnom izlasku na binu, predstavilo nam se 8 finalistica. Kao mala promjena na ostale izlaske, svakoj od finalistica, od strane žirija je bilo postavljeno po jedno pitanje. Na pitanja poput nabrajanja barem tri proizvođača kaciga, ili koju marku motocikla vozi aktualni prvak Hrvatske, cure su se dosta dobro snalazile. Ako i nisu znale odgovor, izbjegle su ga vrlo vješto i spretno. Dobro, neke više spretno, neke manje….

Majda lojo sa suprugom, snimili su cijeli izbor koji ćete kroz reportažu moći vidjeti u četvrtak na Z1 televiziji u 22:00. Uz njih, Krešimir Erdec član žiria te iza njega, Nenad Ćurović, vlasnik fitnes centra Forma, ujedno i sponzor nekih od nagrada.

Nakon predstavljanja, djevojke su se povukle u svlačionu, a žiri je prionuo najtežem poslu večeri. Od 8 ljepotica odabrat najljepšu te njene dvije pratilje. Iz naše perspektive možemo potvrditi da im posao nije bio ni malo lagan, a po rezultatima vidimo da uz toliko različitih ukusa, veća napetost nije mogla biti. Kada su se glasovi zbrojali usljedilo je novo iznenađenje. Razlika između misice i prve pratilje je bio svega jedan bod….. No što sad, nije bitno koliko, bitno je da je razlika. Tako je titulu Miss Motora za 2006. godinu, kući ponjela Ines Šmit. Prva pratilja je bila Marina Lacković, a druga, naša gošća iz BiH, Selma Sinanović. Na početku smo napomenuli da su cure glasale i međusobno. Tako smo dobili i miss osobnosti a to je ove godine Nina Lacković. Miss simpatičnosti je birala publika, a tu lentu na kojoj je pisla ta laskava titula, doma je ponjela Marijana Komerlin. Ostala nam je još Miss Interneta, dakle djevojka koja je putem internet glasova osvojila najviše bodova. Bila je to Maja Skvaža.

MISS MOTORI 2006. Ines Šmit

1. pratilja – Marina Lacković
2. pratilja – Selma Sinanović
Miss osobnosti – Nina Lacković
Miss simpatičnosti – Marina Komerlin
Miss interneta – Maja Skvaža

Ajmo malo o nagradama. Na ovogodišnjim izborima smo u trajno vlasništvo podjelili čak 3 skutera. Prvi je dobila Miss Motori, druga prva pratilja, a onaj treći je dobila djevojka koja se najviše svidjela drugim djevojkama. Bila je to dakle Miss Osobnosti, Nina Lacković. Bilo je tu još jako vrijednih nagrada. Sve djevojke koje su osvojile skuter, osvojile su i kacige, a sponzori su bili BIM, koji je dao kacigu Nolan, Novema Nova, koja je dala kacigu HJC, te ProMoto koji je dao kacigu Suomy. Miss simpatičnosti je osvojila kožnu žensku jaknu marke Uvex, a sve su dobile poklon aranžmane u Estetic Uvemi, službenog frizera naših misisa, te poklon paket od fintes centra Forma. Dakle, fond nagrada je bio više nego impresivan.

Misice sa organizatorima Borisom Puščenikom i Sašom Kranjec na svojim nagradama, skuterima Kymco, CPI i Baotin.

Luka Čabraja iz Estetic Uvema Nenad Ćurović iz fitnesa Forme

Eto, to je bilo to, malo nam je žao što smo potrefili možda krivi vikend i što su mnogi kako su rekli zaboravili da je to taj dan, jer bi diskoteka The Best puno bolje izgledala da je bila prepuna kako je mogla biti. Za iduću godinu razrađujemo malo drugačiji plan. Možda da svim klubovima pošaljemo poziv da kandidiraju svoju kandidatkinju kako bi uz svaku djevojku stajalo ime kluba iz kojeg dolazi. Vidjet ćemo, ideja ima jako puno a pred nama je dosta vremena da plan razradimo što bolje te izbor za Miss Motori 2007. napravimo što atraktivnijim.

Malo slika gostiju.

Neki su htjeli fotku sa Miss … … neki sa 1. pratiljom …
… neki sa drugom … .. a neki sa više njih.
Ivan Gojić iz MigoMota
urućuje SMS nagradu.
Tamara Roglć sa prijateljicom.
Predstavnici Eurorenta.
Direktor Branko Kondić i
šefica marketinga, Kristina Sesar.
Vesela ekipa iz Promota
i Auto Moto & Sporta.
Za kraj voditeljima Ines i Emiliu. Bez vas ne bi bilo niti upola uspješno. Hvala vam.

Share

About Author

admin