Moto priče — 07 prosinca 2003 -

Prije nekih mjesec i po rekao mi je Antonio iz Umaga, inače vlasnik Hayabuse, dok sam sjedila na toj njegovoj ljepotici: "Javi ti se tu u noktu, pa krene kroz prst, kroz ruku, raširi se po cijelom tijelu, a kad ti dođe u glavu, gotovo je! Bolje se ti ostavi toga dok nije kasno!"
Sve je zapravo počelo prije otprilike 2 i po godine, dok mi se još sviđao jedan dečko. Igrom slučaja je posjedovao i motor, ali to mi tada nije igralo neku ulogu. Slučajno sam na Novoj TV vidjela neke motore, a pošto je on imao motor, pa eto da ja pogledam što je to. To je bio ključan trenutak! Utrka MotoGP-ja u Estorilu. Ja sam marljivo zapisivala brojeve i imena vozača, te datum iduće utrke. Kada je ta sezona završila, kod nas se više nisu prikazivale MotoGP utrke, pa sam ih nastavila pratiti na Eurosportu (bar usput učim i engleski : )) ). To me potpuno uvelo u svijet motocikala i to mi je valjda najbolja stvar koja mi se ikada dogodila. Naravno da sam nakon toga otkrila i Moto Puls(već imam popriličnu kolekciju), pa i neke strane moto časopise itd.
I onda je došao i taj trenutak: moj kum je kupio motor(to je bilo prošle godine) i prvi put me netko provozao na motoru. Feeling je nezamjenjiv!!!! Poslije toga me uhvatila još veća euforija i drži me do dan danas. Svaki auto bih zamijenila za motor!!!
Ove godine sam bila na dva moto susreta i vozila se na još 4 motora(uključujući i Hayabusu), ali naravno, samo kao suvozačica. Ali meni jednostavno nije gušt da me netko vozi, ja želim sama zasjesti na mašinu & hit the highway!
Imala sam sreće da me izvuku u nagradnoj igri "Skuteri za cure i dečke" u Auto klubu. A pošto imam dobrog susjeda, posudio mi je svoj skuter da vježbam. Možete zamisliti taj feeling kada prvi puta dobijete u ruke motor(u ovom slučaju skuter) da sami upravljate njime! Iako stvarno nisam ljubiteljica skutera(kako ja to inače kažem, skuter služi da se odvezeš do boxa kad padneš na stazi), bilo je odlično! Nažalost, skuter nisam dobila, al je i vožnja kartingom bila ludnica!(A ja ko’ blesava vježbala voziti skuter!!!)
Stari je inače uvijek bio protiv toga da ja uopće sjednem na motor, ali stara zna koliko ja volim motore i kaže da bi mi ga odmah sutra kupila da ima novce. E, a to je sad jedini problem, nema love! A kako to ubija u pojam!!!! Ja sam si bila uštedila za kacigu, obišla cijeli Osijek u potrazi za njom, al ništa od toga, ili nema moje veličine ili je kaciga neka jeftina. Sad štedim za vozački, a planiram polagati na proljeće(pošto sam sad već prešla 17 i po godina).
Ima evo već pola godine kako mi je tata poginuo u prometnoj(na moj rođendan) i otada sam užasno skeptična prema vozilima i prometu općenito. Također me potresla i smrt Daijira. Ali ja ne odustajem od motora!!!
Pošto znam da sam mlada, neiskusna, a uz to i žensko, razumljivo je da me svi gledaju čudno kad kažem da volim motore, da ću si kupiti i voziti motor jednog dana, i da me odgovaraju od toga. Pero, no vale la pena! Ja stvarno volim motore, kada čujem zvuk motora(a već sam se u tome dobro ispraksirala), trčim do prozora koji gleda na ulicu samo da vidim koji je motor i tko ga vozi. Već svi misle da sam prolupala!: )
Mislim da bi RS 125 bio sasvim razuman i prigodan odabir za nekoga mojih godina i moga iskustva(koje je, realno gledano, ravno nuli i ja to znam). Kad gledam sve one prekrasne racing mašine od 600 ili 1000cc, normalno da ih poželim imati(posebno moj najveći san:GSX-R 1000), ali znam da to nije pametno ni pomišljati dati nekome ispod 20-22 na korištenje.
Odlično je vidjeti te " neustrašive jahače vjetra" kako bez kacige i zaštitne opreme imaju toliko hrabrosti pogledati smrti u oči i juriti preko 250km/h, ali to bi trebali raditi na trkaćoj stazi koja i je za takve ludorije, a ne na našim krš cestama i u redovnom prometu.
Dakle, pošto su mi trenutno šanse da dobijem RS 125 1 :40 000(koliko otprilike i košta taj motor), pustim si na kompu Speed, Motore ili Born To Be Wild, zamišljam da se furam na motociklu i čekam idući moto susret, ali znam da ću si na kraju ipak kupiti motor pa makar i kad budem radila, jer želja mi je toliko jaka da znam da će se jednom i ispuniti. Zato pozdravljam sve bikere koji znaju kako se osjećam!!

Ines Brezovac, Valpovo

Share

About Author