Iz svijeta — 04 lipnja 2012 -

Španjolska staza Catalunya bila je domaćin pete ovogodišnje utrke. Još jednom ponajbolji svjetski vozači nisu iznevjerili brojne svoje obožavatelje pruživši im zamimljive utrke u svim klasama. Naročito su se isticali brojni španjolski vozači koji su htjeli napraviti što bolji rezultat na domaćoj stazi.

Jorge Lorenzo potvrdio je još jednom svoju dobru formu ove godine ostavivši sve svoje konkuretne  iza sebe. Tijekom utrke malih problema jedino mu je zadavao Dani Pedrosa koji je jednim dijelom vodio u utrci. No do kraja utrke Lorenzo se uspijeva odvojiti od Pedrose i bez većih poteškoća uzima još jednu pobjedu u svojoj karijeri dok se Pedrosa morao zadovoljiti drugim mjestom. Treće mjesto zauzeo je na veliko iznenađenje svih, Andrea Dovizioso kome je ovo bio najbolji rezultat od kako je prešao u redove momčadi Tech3 Yamaha. Iza njega sa vrlo malom razlikom ciljem je prošao Casey Stoner koji je ovim rezultatom omogućio Lorenzu da mu pobjegne na velikih 20 bodova. Najbolji CRT vozač bio je Aleix Espargaro koji je zauzeo 13. mjesto u utrci.

Kao što je običaj u gotovo svakoj utrci i ova utrka klase Moto2 bila je zanimljiva se do kraja.  Najzanimljiviji detalji utrke dogodili su se u posljednjim krugovima kada su u borbi za prvo mjesto sudjelovali Iannone, Luthi, Marquez i Espargaro. Najsporniji incident dogodio se kada je Marc Marquez gotovo izgubio kontrolu nad motociklom no srećom uspio se zadržati ali na izlasku iz zavoja dodirnuo je Pola Espargara koji je pao. Taj incident je poslije utrke  bio pod istragom rukovodstva utrke koji su najprije kaznili Marqueza da bi malo poslije povukli svoju odluku i vratili Marquezu osvojeno treće mjesto u utrci. To je omogućilo da Iannone i Luthi odluče sami o pobjedniku utrke koja je na kraju pripala Talijanu dok je Luthiju drugo mjesto bilo dovoljno da zauzme vodeću poziciju u ukupnom poretku.

U najslabijoj klasi Moto3 slavio je domaći vozač Maverick Vinales koji je vodio glavnu riječ u utrci gotovo od početka pa do kraja. Ovo mu je već druga pobjeda sezone koja mu je donjella drugo mjesto u ukupnom poretku. Drugi u utrci je bio Nijemac  Sandro Cortese što mu je donjelo vodeću poziciju u ukupnm poretku dok je treći ciljem prošao portugalac Miguel Oliveira.

Franko Sudan

Share

Povezane novosti

Kawasaki Z300?

Kawasaki Z300?

listopad 14, 2012
Honda CBR i CB 500

Honda CBR i CB 500

rujan 13, 2012
Koncepti budućnosti

Koncepti budućnosti

rujan 07, 2012
Z1000 u novom ruhu?

Z1000 u novom ruhu?

rujan 07, 2012
Novi Kawasaki Z800?

Novi Kawasaki Z800?

rujan 03, 2012

About Author