Motocross — 17 listopada 2004 -

 

Odvožena je još jedna motocross utrka u Kozarevcu na stazi Karasov brijeg. Ovoga puta u idealnim uvjetima po sunčanom vremenu i odlično pripremljenoj stazi  koju nije bilo potrebno dodatno polijevati jer ju je kiša u jutarnjim satima taman toliko namočila da nije bilo ni blata ni prašine. Oko same staze okupilo se oko 2000 gledatelja. Svi smo bili dobro pripremljeni (kišobrani čizme i kabanice) pomalo u strahu od kiše i zadnje pozivne utrke na kojoj smo se sklizali oko staze a vozači vozili po pravom živom blatu.. No sunce i prekrasan dan natjerali su nas da sa sebe skinemo dugačke rukave i uživamo u dvije motocross vožnje.
 
Vozilo se po klasama: 85 ccm bez mjenjača
   65 ccm bez mjenjača
   85 ccm sa mjenjačem
  125 ccm
  250 ccm
 
Ovoga puta bodovale su se i pojedine klase za prvenstvo Hrvatske:
   85 ccm bez mjenjača
   65 ccm bez mjenjača
   85 ccm sa mjenjačem
  125 ccm i 250 ccm klasa turist

Vozilo se i otvoreno PH hrvatske za klase 125ccm i 250 ccm.
Pošto su naši najbolji vozači u klasama 125 ccm i 250 ccm vozili tj. gostovali  u Nizozemskoj i predstavljali Hrvatsku u sastavu: Marko Leljak, Goran Gorički i Šamec Antonio. Nedostajalo je ime najboljeg motocross vozača  Hrvatske Nenada Šipeka koji je ozlijeđen.
Kao i na svakoj motocross utrci bilo je odličnih vožnji dobrih dvoboja i odličnih skokova. Najviše pažnje privukli su domaćini braća Karas  koji su imali naklonost domaće publike te Pernar Renato , Štefanec Ivica i Dominick Tešić domaći vozač iz Pitomače, svi su odlično vozili i izmamljivali uzdahe gledatelje atraktivnim skokovima i dvobojima. Dvije utrke ostale su do kraja motocross prvenstava Hrvatske utrka u Zaboku  i Podgariću.
 

 

 

 

 

Share

About Author