Oprema — 11 srpnja 2008 -

Nafrizirali ste svoj motor ili skuter. Spustili ste glavu, tj. podigli kompresioni omjer. Sretni ste i zadovoljni kako moćno diše na niskim okretajima, kako je pun snage. No, što je s detonantnim izgaranjem? A ne možete nabaviti niti si priuštiti skupo trkaće gorivo po cijeni 5 € litra? Planetarno popularna tvrtka NOS ima rješenje za vas.
 

 

Ime mu je Octane Booster, u ovom slučaju verzija Racing Formula. Racing Formula Octane Booster je kemijski pripravak koji sadrži nitrometan, organsku mješavinu koja je veoma otporna na detonacije.  Nitrometan se inače koristi kao trkaće gorivo, zbog svoje karakteristike da gori sa puno manje atmosferskog kisika u usporedbi sa normalnim gorivima. Tako je, npr. za izgaranje jednog kilograma goriva potrebno 14,7 kg zraka, dok je za izgaranje jednog kilograma nitrometana potrebno samo 1,7 kg zraka.
 

Budući da u cilindar stane samo ograničena količina zraka u jednom taktu, 8.7 puta više nitrometana nego benzina može izgorjeti u jednom taktu. Također, nitrometan postiže veću temperaturu plamena od oko 2400°C, a brzo isparavanje zajedno sa brzim protokom osiguravaju značajno hlađenje nadolazećeg punjenja.
 

No, što to znači za Vas? Upotrebom NOS Octane Boostera rješit ćete se detonacija koje su jako nepoželjne jer mehanički oštećuju komponente agregata, te ćete osloboditi svu snagu koju ste željeli postići prilikom friziranja svog agregata na motociklu ili skuteru. NOS Racing Formula Octane Booster daje do 6 oktanskih brojeva gorivu, pa je vrlo efikasan nadomjestak nedostupnim i papreno skupim trkaćim gorivima.
 

NOS Racing Formula Octane Booster dolazi u bočicama od 355 ml, što je dovoljno za 60 litara goriva. Važno je napomenuti kako on ne šteti katalizatoru i lambda sondi u vašem ispušnom sustavu te ne ostavlja nikakav talog. NOS Racing Formula Octane Booster možete koristiti u svemu što ide na benzin: skuterima (i onima sa 2T agregatima), motociklima, automobilima, pa čak i kosilicama ako ste potpuni fanatik pa i to imate frizirano.
 

No, najočitija primjena Octane Boostera je na utrkama, kada se svaka tisućinka računa. Ovdje Octane Booster dolazi do izražaja jer nema straha od detonacija te bespotrebnog gubljenja snage. Jedan od timova iz  PH u brzincima, SRT, koristi NOS Octane Booster na nastupima na Motohappeninzima i treninzima.

NOS Octane Booster možete nabaviti preko riječke tvrtke Riven d.o.o u Ružićevoj 34 u Rijeci. Info na : tel: 051/374-393 fax: 051/374-391. [email protected]
 
  
 

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author

admin