PRAVILNICI — 14 listopada 2008 -

 

Gotov je i zadnji ovogodišnji Motohappening, a samim time i zadnje utrke koje mogu promijeniti poredak u tablici najbržih Hrvatskih vozača. Ove godine su se granice ponovo pomicale, no to se i očekivalo od naših vozača koji se aktivno bave utrkama za prvenstvo Hrvatske i prvanstvo Alpe Adria, ali ono što je stvarno iznenadilo, je veliki broj novih trkača koji su iz tablice 50 najbržih, izbacili sve one sporije od 1:38.
Kad se sjetimo da je prije par godina u vremena ispod 1:40 pisala tek šačica trkača, onda smo kao vozači-trkači, bilo poluprofesionalci, rekreativci ili amateri, jako napredovali. Dokaz tome je bio i zadnji motohappening na kojem su nastupila sve lako čitljiva imena. Možda se zalomio pokoji stranac, ali utrke su punili vozači iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Čak je i nekad jako popularan Italy kup kompletno izbačen jer nema talijanskih vozača.
 
Sve u svemu, poredak na vrhu sa vremenima 1:31.xxx je Kranjec-Simonović-Valjan-Erdec, sve u klasi Stock 1000. Koliko će se Kranjecov rekord zadržati vidjet ćemo početkom iduće godine, no kako su dečki krenuli bit će to jako brzo rušenje. Hoće li to biti sam Kranjec ili će ga Simonović skinuti, možda će i Kec trenirat nakon polugodišnje stanke pa ga i on ugrozi, ili će pak Valjan sjesti na jaču klasu pa postaviti nešto malo teže uhvatljivo, vidjet ćemo na prvim utrkama prvenstva iduće godine.
 
Sve u svemu, svi su postali jako jako brzi. Klasa proserija se spustila na visokih 1:33, serija na niskih 1:36 dok su dečki, na cestovnim gumama u Dunlop kupu vozili i 1:38. Nevjerojatno, da nam je to samo pričao netko početkom ove godine, nema šanse da bi mu se vjerovalo.
 

 

 

Share

About Author