Oprema — 10 siječnja 2006 -
Edwards Legend

Arai je u svakako najbolji proizvođač kaciga na svijetu koji ništa ne prepušta slučaju. Za ovu godinu, svoju paletu najjačeg modela RX-7 su osvježili novim grafikama koje koriste vozači svjetske kvalitete. Među imenima se izdvajaju Gibernau, Hayden i Edwards…

"Evolucija susreće revoluciju", je samo jedan od laskavih opisa koji krase najjači model Araia RX-7, no sa svakim pravom. RX-7 predstavlja sam vrh tehnološke inovativnosti koja se koristila za oblikovanje ove kacige. Neke od osobina koje krase ovu kacigu su SNC (“Structural Net Composite”) oblikovanje vanjske školjke kacige, te unutrašnjost od DryCool podstave koje koriste i mnogi drugi proizvođači za svoje replike po uzoru na Arai.

No Arai se razlikuje od drugih proizvođača jer ne proizvodi replike! Araijeva filozofija "Isti standard za svakog vozača" uvjetuje da je jedina razlika u kacigama koju nose vozači poput Gibernaua i vaše u boji koju odaberete. Moramo se složiti s izjavom tvornice da ovakav podatak govori puno o Araiu. Prema riječima Mitcha Araia, predsjednika i sina osnivača tvrtke:"Arai ima samo jedan standard. Sve Arai kacige su napravljene iste, nije bitno da li ste svjetski šampion, cestovni vozač ili off-road vozač. Ne možete reči da je glava jedne osobe vrijednija od glave sasvim druge osobe!"

Savjet prije kupovine je da svakako isprobate kacigu koju želite kupiti. Zbog čega ovakav savjet, sve veličine su iste?! Krivo. Zbog evolucije u dizajnu, promjenama u EC sigurnosnim standardima, te promjenama u Arai tehnologiji izrade, veličina koju ste inače nosili se možda promijenila. Promjene su najizraženije u modelu RX-7, tako da preporučujemo isprobavanje modela prije kupnje.

Najveća zamjerka Arai kacigama je njihova cijena. Ruku na srce, nije za svačiji džep. No sljedeća činjenica će opravdati cijenu.

Arai na svaki svoj proizvod daje garanciju od 5 godina. Već dugo vremena Arai daje garanciju dužu od uobičajene garancije od 1 godine koliko daju drugi proizvođači. Garancija se odnosi na defekte u materijalima i izradi u roku od 5 godina nakon prve uporabe, no ne duže od 7 godina nakon proizvodnje. Kako izbjeći kupovanje stare kacige i time skraćenog jamstva na kacigu? Garancija je utisnuta na jednu stranu vezice. Datum proizvodnje (mjesec/godina) je otisnut na drugoj strani. Primjer datuma je 08/01 za kacigu proizvedenu u kolovozu 2001.godine.

Ne zaboravite, zakon ekonomije kaže da je nemoguće za malo novca dobiti puno vrijednosti. U svakom slučaju, sami procijenite koliko je vaša glava vrijedna i da li zaslužuje Arai Kacigu.

Edwards Limited Edition
Gibernau 15 GP
Hayden Laguna Seca
Kitagawa

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author

admin