Modeli 2009 — 09 listopada 2008 -
Honda V4 koncept

 

Na već spomenutom Intermot sajmu u Njemačkoj, Cologne Motorcycle Show, Honda je predstavila i svoj jedan posve novi koncept motocikla s kojim se željelo proslaviti 30 godina postojanja Honda V4 motora. Honda V4 koncept je opisan kao motocikl koji Honda željno očekuje napraviti. Novi, osobit dizajn baziran je na Hondinom zaštitnom znaku, četverocilindričnom V-motoru. O tehnologiji unutar motocikla još nema riječi.

“Ovaj motocikl pokazuje točno što možemo napraviti te koji bi mogao biti realnost za sljedećih nekoliko godina.”, izjavio je šef Honda Europe Mark Davies.
 

 

Ove godine Honda slavi 60 godina svoga postojanja, a sljedeće godine 50. godišnjicu sudjelovanja u moto utrkama. Uzimajući u obzir sve ove godišnjice Honda je izabrala "Novi početak" kao glavnu temu izložbe koja vodi u 2009. godinu i izlagajući V4 koncept koji označva početak nove ere.

Za Intermot Honda je sakupila i izložila uspiješne V4 mašine za utrke, kao i motocikle proizvedene za masovnu upotrebu. Tako je omogućila posjetiteljima uvid u porijeklo tehnologije V4 motora i pogled u budućnost, gdje bi Honda mogla odvesti motociklizam negdje gdje još nije bio.
 

 

Tehnički, na Hondinom V4 konceptu nema pravih dijelova, ali se može izvući par zaključaka o tom novom, futurističkom Hondinom pothvatu.

Izgleda da neće biti samo za trke nego i za širu proizvodnju. To je model "novog početka", koji će biti nešto posve novo u "moto svijetu" te će moći konkurirati novim modelima i inovacijama Hondine konkurencije.

Ljubitelji četverocilindričnog V-motora i modernog dizajna vjerovatno već željno očekuju proizvodnju Hondinog V4 koncepta, koji bi prema najavama na tržište trebao izaći za otprilike dvije godine.
 

 

 

Share

Povezane novosti

Putni KTM 990 SMT

Putni KTM 990 SMT

ožujak 02, 2009
Novi goli Benelli

Novi goli Benelli

veljača 11, 2009
Predstavljena Honda Fury

Predstavljena Honda Fury

siječanj 26, 2009
Honda Monkey se vratio

Honda Monkey se vratio

siječanj 22, 2009
Gilera GP 850 Corse

Gilera GP 850 Corse

prosinac 03, 2008
Novi Bandit

Novi Bandit

studeni 22, 2008
Regal Raptor-novosti

Regal Raptor-novosti

studeni 12, 2008

About Author