Savjeti i škola vožnje — 05 rujna 2012 -

Možemo reći da je ovo Kawasaki tjedan, nakon što smo objavili prve fotke i najavu novog Z800 stigla je i službena potvrda. U isto vrijeme, evo nam i najmanje Ninje 300. Počet ćemo s većim zelenkom, nedugo nakon što su „procurile“ slike, stigla je i službena potvrda: Z750 bit će zamijenjen s potpuno novim Z800. Agregat Z800 sada će biti obujma 806 ccm, a cijeli motocikli je redizajniran po uzoru na većeg brata Z1000. Spominje se čak i start/stop sustav što bi bio prvi put na takvom motociklu. Novi Z800 će javnosti biti predstavljen na Intermot show-u 2. listopada.

Nova Ninja 300 predstavljena kao novost za 2013. godinu kao najmanji model iz Kawasakijeve palete umjesto dosadašnjeg 250. Sudeći prema prvim informacijama, čini se kako Kawasaki naginje prema nekadašnjim modelima kada mala kubikaža nije neopodno značila manjak performansi niti da su namjenjeni isključivo novim vozačima. Ovaj put kubikaža je dignuta na 296ccm, koja garantira osjetno povećanje snage (39KS) i momenta (27Nm), deklarirana je superiorna akceleracija i kranja brzina u klasi,  novi je okvir koji poboljšava stabilnost, smanjene cu vibracije agregata, poboljšan mjenjač, novi učinkovitiji usis zraka… Duga je lista pa jedva čekamo da se pojave prvi primjerci kako bi i sami isprobali Ninju 300. 

Vizualno, nova Ninja je puni pogodak. Kombinacijom rješenja preuzetih sa većih modela izgleda izuzetno kompaktno i sportski nastrojeno. Vidljivi su detalji preuzeti sa "šestice" i "desetke" poput duplih svjetala, vjetrobrana, oslonaca za noge i još dosta detalja. Instrumenti su isto novi, kombinacija analognog tahografa i multi funkcionalnog LCD zaslona. Po pitanju sigurnosti, Ninja 300 moći će se naručiti sa ABS-om.

Video Ninja 300: http://www.youtube.com/watch?v=WkeQVnKY-Cc

Nikola Matijašević

Share

About Author

admin