Oprema — 23 siječnja 2008 -

Donosimo vam novosti iz IXS-a, poznate svicarske tvrke koja proizvodi opremu za motocikliste, za sezonu 2008. Najvece novosti su tri nova modela kaciga, od svake vrste po jedna, novo dvodjelno kozno odijelo fantasticnog designa, te nekoliko Gore Tex® proizvoda.
 

HX 406 integralna kaciga
Nova HX 406 je kaciga koja zadivljuje izvandrednom kvalitetom i optimalnom udobnoscu te pruza savrsen odnos ulozeno-dobiveno. Školjka koja kombinira visokokvalitetna ugljicna vlakna, kevlar te stakloplastiku, garantira maksimalni ucinak prigusenja udarca. Zatim, tu je i najsigurniji nacin kopcanja, dupli D prsten, a Pinlock vizir i brojni usisnici za zrak osiguravaju cisti pogled na cestu i puno svjezeg zraka. A trendy dizajn kacige sa spojlerima te atraktivne grafike izazivaju zavist kod ostalih sudionika u prometu.
 

HX 80 jet kaciga
Nacinjena od stabilnog polikarbonata, HX 80 donosi dizajn kao na kacigama kakve nose piloti vojnih lovaca, sa zakrivljenim vizirom koji se dize. Dodatni detalji koji upadaju u oko su cvrsti mehanizam vizira, moderna grafika te cetiri velika usisnika prekirvena metalnom mrezicom. Jednako tako jedinstvena je i kapuljaca koja je sakrivena u dio koji obuhvaca vrat, a mozete ju navuci preko kacige kada pada kisa. I za kraj, tu je cool mat crna ili siva boja.
 

HX 337 filp-up kaciga
Motoristi i skuterasi ih vole zbog pregledosti koju im pruzaju, pogtovo dok toce gorivo, nabrzinu stanu nesto slikati, ili voze malom brzinom. Nova IXS-ova flip-up kaciga HX 337 takoder nudi zanimljive tehnicke mogucnosti kao sto je dizanje brade jednom rukom ili lako dosegljiv vizir za sunce. Ova jednostavna, ali elegantna kaciga dolazi sa Pinlock vizirom protiv magljenja, deflektorom nosnog izdisaja, te ima unutrasnjost koja se da skidati i prati.
 

Dvodjelno kozno odijelo – Firestroke
Motoristi kojima je sportska voznja na pameti, oduvijek su se kleli u kozu – sa opravdanjem. Kvalitetna koza je jednostavna za obradu i udobna je kao druga koza, a prilikom pada, zbog svojih dobrih svojstava, pruza dobru zastitu. Najsvjetlija tocka ovog dvodjelnog odijela je da, na prvi pogled, izgleda kao jednodjelno.
 

Na dvodjelnim odijelima dizajn je cesto prekinut pojasom oko struka. To nije slucaj kod Firestroke-a. Novi dizajn pruza „prijelaz“ sa jakne na hlace bez prekida, stvarajuci impresiju da se radi o sportskom jednodjelnom odijelu. Firestroke je skoro pa jednako kao neko jednodjelno odijelo, kako po izgledu, tako i po „opremi“ koju ima. Ramena sa metalnim protektorima, kao i protektori na laktovima i koljenima, te zamjenjivi slideri na koljenima.
 

U primjeni je Firestroke, naravno, kao dvodjelno odijelo. Novcanik, mobitel i kljucevi uvijek su pri ruci u prikladnim dzepovima. Takoder je prakticno sto se moze skinuti jakna, sa ovog odijela koje izgleda kao jednodjelno, kada stanemo. Firestroke izgleda posebno trendy u bijeloj varijanti sa srebrnim i sivim dijelovima. Dostupne su i druge verzije; crno/srebrna sa crvenim, plavim i crnim umecima.
 

GORE-TEX Melbourne/Canberra touring odijelo
Maksimalna funkcionalnost, najveci moguci komfor te optimalna zastita kriteriji su koje touring vozaci uzimaju u obzir kada biraju odjecu. Jakna Melbourne i hlace Canberra zadovoljavaju sve ove karakteristike u potpunosti. Ovo odijelo ne ostavlja prostora za daljnje zelje. Podstava koja se da vaditi, sest podesivih usisnika za zrak, sest vanjskih i dva unutarnja dzepa i odvojivi softshell ovratnik samo su neka od brojnih mogucnosti ovog odijela.
 

GORE-TEX Skogar touring rukavice
Kada je rukavica napravljena iz vise slojeva, obicno pruza nezadovoljavajuce lezanje na ruci i nedovoljan osjecaj na rucici. Rukavice Skogar napravljene su novom tehnologijom, gdje su podstava i vodonepropusna membrana spojene sa vanjskim materijalom. Rezultat ovoga su dva sloja manje koja se trebaju koristiti. Tako ove rukavice pruzaju isti nivo udobnosti i osjecaja kao i rukavice koje propustaju vodu. Tu je i dvostruki sloj otporan da deranje na dlanu, rastezljivi pojas na zglobu te rastezljivi umetci na prstima.
 

GORE-TEX Streetstar IV touring cizme
Za touring vozace je iznimno vazno imati suhe i tople noge. Zahvaljujuci GORE-TEX membrani i tekstilnoj podstavi, Streetstar IV cizme nisu samo vjetronepropusne i vodonepropusne, vec i „disu“, pa je nosenje ovih cizama vrlo ugodno. Podrucje zgloba i potkoljenice zasticeno je predoblikovanim plasticnim protektorima i unutrasnjom podstavom. Tu je takoder i anatomski oblikovan ulozak te potplati otporni na ulje i gorivo.
 

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author

admin