Tehnika — 09 prosinca 2007 -

Tvrtka Ohlins, poznati Švedski proizvođač vrhunskih komponenti ovjesa, ima novog generalnog zastupnika za Hrvatsku. Tvrtka Motori Grigić, dugogodišnji diler ove marke, tokom ovog tjedna postala je generalni uvoznik za Hrvatsku.
 

To naravno, nije sve od vijesti iz Ohlinsa. Za Suzuki GSX-R1000 K8 izbačen je novi stražnji amortizer serije TTX, pod šifrom SU788 umjesto starog SU638 namjenjenog modelu K7. Dali je do promjene došlo zbog promjene na geometriji na modelu K8, ili je novi amortizer namjenjen rješenju problema vezanih za geometriju na K7, nije nam poznato. Očito su iz Ohlinsa dobili pritužbe iz nekih svjetskih teamova pa su odlučili popraviti stvari. Naime, na K7 se javljaju izvjesni problemi sa otvaranjem zavoja sa amortizerom SU638. Model SU788 bi taj problem trebao riješiti, a za SU638 sredinom godine izlazi kit. Riječ je o kompletno preuređenom unutrašnjem dijelu amortizera, izmjeni ventila i većem rasponu povrata (rebound damping).
 

Ohlins već sada u ponudi ima i amortizer za Hondu CBR1000RR za 08., te za Kawasaki ZX10R. Oni također nose oznaku 788, dok za novu generaciju 600-ica dolaze amortizeri s oznakom 789. Za Yamahu R6 model 2008. razvijen je novi uložak za prednju vilicu sa oznakom 137 koja zamjenjuje stari 127. Na području amortizera upravljača ništa novo budući da se postojeći amortizer proslavio.
 

Više informacija te preporuku koji model komponente ovjesa ugraditi na Vaš motocikl potražite na www.ohlins.com
 

Share

About Author