Speedway — 25 kolovoza 2007 -
Druga pozicija garantira nastup na finalu Europskog prvenstva

Najjača speedway utrka ikad odvoženu u Hrvatskoj bila je Polufinale europskog prvenstva za seniore odvožena na Mileniumu u Donjem Kraljevcu 18. ovog mjeseca Pobjedu je s 14 bodova odnio iskusni Poljak Sebastian Ulamek, i pred utrku smatran favoritom. Naš najbolji vozač Jurica Pavlic je bio odmah do njega s 13 bodova. Jura je jedini uspio pobjedti Ulameka na stazi, ali sa dva druga mjesta zauzeo je drugu stepenicu na pobjedničkom postolju. Bolji od našeg vozača bili su mladi češki vozač Luboš Tomicek i iskusni Lukaš Dryml koji ima Grand Prix iskustva. Način na koji je Jurica pobjeđivao u svojim utrkama svrstava ga u sam europski vrh seniorskog speedwaya. Dvoboje s izravnim konkuretnitma Ulamekom i njemačkom mladom zvjezdom Christianom Hefenbrockom dobio je nakon nešto slabijeg starta i morao ih je prestiči odostraga. Spomenutoj četorici mjesto u finalu koje će se voziti 29. rujna u Winer Neustadu osigurao si je i mlađi od braće Dryml, Aleš koji je osvojio 10 bodova u pet izlaza na stazu.
Na polufinalu su od naših nastupili još i Marko Vlah te Nikola Pigac kao rezerva. Marko je svoje mjesto u polufinalu dobio otkazivanjem čak četvorice vozača koja su prošla kroz četvrtfinalne kvalifikacije, a radi bolesti nisu bili u mogućnosti doći u Hrvatsku. Svojim nastupom može biti zadovoljan jer je u svakom izlazu bio u priključku sa vodećima i unatoč tome što je osvojio samo 3 boda gledatelji na Mileniumu mogli su uživati u Markovom nastupu. Naš treći vozač na polufinalu imao je samo jedan izlaz na stazu i to u četvrtoj vožnji kad je Lukaš Dryml na startu dotaknuo startnu traku i bio diskvalificiran, a Nikola je u svom europskom prvjencu osvojio 1 bod.
Sve pohvale kao i do sada idu na račun domaćina koji je ovu zahtjevnu utrku organizirao na najvišem nivou i pokazao da je spreman za organizaciju najvećih Europskih i Svjetskih manifestacija.

Jura u Poljskoj osvaja naslov viceprvaka u EP za juniore

Jura drugi na finalu EP za juniore

Za našeg najboljeg vozača nije bilo predaha. Već nakon kratkog slavlja u polufinalu seniorskog EP Jura je spakirao motore i opremu u kombij i krenuo na put u Poljsku Czestochowu gdje je branio naslov Europskog junioreskog prvaka. U izuzetno jakoj juniorskoj konkurenciji Juri nije uspjelo obraniti naslov, ali osvajanje drugog mjesta veliki je rezultat i pokazatelj konstantnosti u nastupima. Novi Europski juniorski prvak je mladi Danac Nicolai Klindt jedan od izdanaka danske škole speedwayja. Klindt se već okitio naslovom svjetskog prvaka na motorima do 80 ccm.
Jura je u pet izlaza tri puta pobjeđivao, ali mali pad koncetracije u dvo izlaza gdje je osvojio treća mjesta stajala su ga obrane titule najboljeg juniora Europe. Treba naglasiti da je Juica Pavlic jedan od najmlađih sudionika prvenstva i da će zasigurno obilježiti juniorski speedway kako u europskoj tako i u svjetskoj konkurenciji. Borba za treće mjesto najbolji je pokazatelj vrlo izjednačene konkurencije u juniorskom natjecanju. Čak tri vozača sakupila su isti broj bodova i u dodatnoj vožnji odlučivali su o brončanoj medalji. Najbrži je bio češki vozač Filip Šitera kojega smo imali prilike vidjeti i na našim stadionima ispred domaćiana Borysa Miturskog i šveđanina Thomasa Jonassona.
Jurica Pavlic nas ove godine mazi odličnim rezultatima, a sezona još nije gotova i na našoj ćemo stranici još imati prilike izvještavati vas o Jurinim vožnjama do kraja sezone.

Share

About Author