Oldtimeri — 22 rujna 2005 -
Nakon svake Oldtimer utrke, uvijek ima puno pobjednika i puno pehara.

 

Kako je u uvodu navedeno, Oldtimer prvenstvo Hrvatske je sigurno najzastupljenije prvenstvo u hrvatskoj. Bilo je 29 starijih motora, proizvedenih prije 1967. godine i 51 motor s godištem proizvodnje do 1980. godine. Na žalost, iz nekog razloga, tek su zadnje tri sezone i službeno registrirane pri HMS-u. Ove ostale godine smo vozili iz vlastitog gušta. Moram reći da se i dalje vozi iz gušta. Čak ne znam što se tako drastično promijenilo, nakon što je disciplina i službeno registrirana. Samo imamo više problema oko raznih papirologija. Ne mogu reći da ima neke ozbiljne pomoći od strane HMS-a (koji bi trebao biti servis nama vozačima). Moramo platiti ovo, moramo platiti ono, moramo platiti sve! Još malo, pa ćemo plaćati i ulaznice za utrke koje vozimo. Užas!
 

Uvijek gužva i puno prelaženja garantiraju publici interesantnu utrku.
 

Znam da je interes medija mali za moto sport, pa samim time nedostaje i novaca za nas, ali… Nekada smo dobivali startnine, nagrade za osvojena mjesta na utrci, pa čak i putne troškove. Danas moramo platiti baš sve. Kaj se tako drastično promijenilo u zadnjih deset godina!? Nisam siguran da znam. Puno upitnika, puno nepoznanica.
A nas je 80! I ne damo se! I nadamo se! Neki više, neki manje. Dovoljno govori broj od skoro 50 aktivnih takmičara.
Vjerujem da najviše truda ulaže D. Kralj, direktor naše sportske discipline. Ali, isto tako vjerujem da to često izgleda kao borba protiv vjetrenjača. Možda će ozbiljni rezultati tek doći. Za sada, uveden je popriličan red u organizacijama i tehničkoj ispravnosti. Svi željno očekujemo neka još bolja vremena. Valjda će i doći!?
 

Dečki se bore u gradskim utrkama i na Grobničkoj stazi.
 

Da li treba nekoga posebno izdvojiti? Ja bih skinuo kapu svima koji voze. Ali možda ipak treba spomenuti Daria Pokosa iz klase (1), Daria Pristošeka (4), Zorana Krivaka (4) i Davora Mudrog (5), koji nisu preskočili ni jednu utrku. Startali su sve utrke, bez obzira što se dvije odbijaju. Dečki, svaka čast! Naročite čestitke Dariu Pokosu, koji ne samo da je sve startao, nego je i pobijedio u svim utrkama! Sa posebnim zadovoljstvom želim istaknuti, da su od četvorice spomenutih, trojica članovi našeg MK Motori i našeg RT Motori. Odmah ću iskoristiti priliku i reći da je naš klub (MK Motori) prvakc države, da je naš tim (RT Motori) također prvak države, da smo Dario Pristošek i ja prvaci države u svojim klasama, da je Ognjem Čaić drugi u svojoj klasi, a da su Zoran Krivak i Davor Mudri treći u svojim klasama. Fenomenalan uspjeh! Bravo mi!!!
 

Ovogodišnji prvaci – MK "Motori"
 

U očekivanju smo osvrta na svoj minuli rad od strane Davora Kralja. Pročitat ćemo kako on gleda na trenutnu situaciju i kakve planove ima za budućnost.
No, evo kako izgledaju tablice poretka klubova, timova i pojedinaca nakon osam odvoženih utrka. U pojedinačnom plasmanu se odbijaju dvije utrke, pa su neki tako ostali bez zasluženo osvojenih bodova. Napominjem da su ovo neslužbeni rezultati, makar ne bi smjelo biti nekih promjena nakon što ih sportska komisija službeno potvrdi.
 
 
Za kraj tablice, istina još neslužbenih konačnih rezultata.
 


Ukupno timovi i klubovi

Klasa 1 i 2
Klasa 3 i 4 Klasa 5 i 6

 
 

Pozdrav od Emila 69
 

Share

About Author

admin