HRInfo — 11 listopada 2008 -

Dana 4. listopada 2008. zatvorila se još jedna sezona. Možda prerano, možda prekasno. Ovisno o gledištu. Za vozače s obale sigurno prerano. No, kao i uvijek tijekom proteklih nekoliko godina, listopad je uzet kao „formalni“ kraj sezone, mada se zna dogoditi da se čak i u kontinentalnom dijelu Hrvatske može voziti sve do prosinca.

Ovaj put se darivanje krvi odradilo u nešto manjem broju. Cijeli tjedan prelijepog vremena, subota grozna, a nakon toga opet tjedan dana prelijepog vremena. Sam organizator nije bio siguran da li termin DDK premiještati na daljnje tjedne ili ne. U pravilu je doba godine kada iz lijepog vremena možemo dobiti snijeg na cestama u roku par dana. Stoga je odlućeno da se DDK ne odgađa.

Standardna ekipa, standardna lokacija. Okupljanje je bilo u Movie Pubu u Savskoj cesti i točno u podne krenulo se prema Petrovoj. S policijom se do sada već toliko uhodalo da ne trebaju dogovori prije polaska o načinu kretanja kolone. Po dolasku, stari znanci, sada već i sami sebe nazivaju vampirima, zdušno prianjaju na posao i cijede kap po kap krvi. Prema riječima Irene Jukić, ravnateljice Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, nije bilo razloga da se bude nesretan što se skupilo „samo“ 77 doza krvi – taj dan je bio za njih tako loš da bi nedolaskom motorista bilo skupljeno jako malo doza krvi. Tako je i tih 77 komada doktorima bio melem za oči, a i brojnim osobama kojima je ta krv bila prijeko potrebna. Ipak, doza razočaranja ostaje – proljetos za vrijeme DDK7 po puno lošijem vremenu skupilo se 119 doza krvi. No, može se razumijeti da je doba branja grožđa, maslina i inih poljoprivrednih proizvoda, da je vrijeme bilo lose itd. Ostaje nada da će DDK9 biti uspješniji.

Ipak, među darivateljima te su subote bili neki koji dugo nisu viđeni – stari znanac Igor Erak i DekDadeka. 2A su se pojavili i dali krv, a tu su bila i neka nova lica pa je i jedna cura svoje prvo davanje krvi odradila sa rušenjem u nesvijest. Tradicija zadržana.
Da se u potpunosti zadrži tradicija sa prethodnih DDK-ova, predvečer je organiziran roštilj i Forum fešta tako da je dan ipak protekao planirano, možda u djelomično manjem broju nego prije.

Dojmovi sa više slika DDK i Forum fešte se mogu naći na forumu na adresi http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,112801.0.html a čitatelje se poziva na sljedeći DDK, negdje tijekom ožujka 2009.

Share

About Author