Speedway — 11 svibnja 2006 -
Na Mileniumu prva runda kvalifikacija za svjetsko prvenstvo

Ove subote na stazi stadiona Milenium u Donjem Kraljevcu održat će kvalifikacijska utrka Svjetskog prvenstva za juniore, jedan od vrhunaca domaće sezone.
Nastupit će vozači iz čak deset zemalja, Austrije, Češke, Italije, Latvije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rusije, Ukrajine i domaćina Hrvatske. Na startu će se među ostalima naći stari znanci naše publike Fritz Wallner (Austrija), Luboš Tomiček (Češka), Pawel Hlib (Poljska), a u borbu za čelne pozicije sigurno će se htjeti umiješati i drugi Poljak Krzysztof Buczkowski, Latvijac Kjastas Puodžuks pa i Nijemci. No forma koju je nedavno pokazao u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo među favorite, možda i ne samo ove utrke, svrstava i domaćina Juricu Pavlica.
Ni drugi hrvatski predstavnik Marko Oto neće na start da bi samo statirao. Rezerve će biti Renato Cvetko i Matija Duh. Početak utrke je u . Cijena ulaznica su u rasponu od 40 kuna na novoizgrađenoj zelenoj tribini do 60 kuna na samoj startno-ciljnoj ravnini.

Od Jure se očekuju dori rezultati

Fritz Wallner svojim je atraktivnim
načinom vožnje stekao puno
navijača u Hrvatskoj

HRVATSKA ZADRŽALA VODSTVO U UKUPNOM PORETKU

U Natschbach-Loipersbachu u Austriji u subotu je održana treća utrka ekipnog prvenstva Hrvatske, Austrije i Slovenije. Pod teškim uvjetima kiše i razmoene staze program natjecanja nije ni izveden do kraja, utrka je prekinuta nakon 14 vožnji. Najviše su uspjeha imali domaćini, ovaj puta u punom sastavu, osvojili su 30 bodova, ekipa Hrvatske bila je druga s 21 bodom, treća je bila Slovenija II. s 18 bodova, dok je posljednje, četvrto mjesto pripalo ekipi Slovenije I s 15 bodova. Hrvatska je u ukupnom poretku zadržala prvo mjesto sa 119 bodova, ispred Slovenije I. sa 100 i Austrije sa 87, dok je Slovenija II. na začelju sa 62 boda. Sljedeća utrka serije održat će se 20.svibnja u Petišovcima kod Lendave.

Željko Feher

U AUSTRIJSKOM MURECKU TEŽAK PAD FEHERA

U nedjelju je u Murecku održano natjecanje za Memorijal Josefa Bössnera. Pobijedio je domaćin Fritz Wallner, najbolji Hrvat bio je Jurica Pavlic na trećem mjestu. No glavni pečat utrci dao je težak pad Željka Fehera, prema riječima očevidaca više u borbi s teškom stazom nego s protivnicima. Feher je zadobio niz teških ozljeda (srećom ipak ne i po život opasnih), zbog kojih je helikopterom morao biti prebačen na hitnu kiruršku intervenciju u Graz.

Share

About Author

admin