Savjeti i škola vožnje — 23 lipnja 2009 -

Jednostavno i funkcionalno je genijalno, pogotovo ako je još uz sve to i jeftino. Čitatelj iz Zagreba je dugo patio zbog neudobnog sjedala za njegovu suvozačicu – indirektno, ali je patio. Malo platna, dvije lopte za plažu i malo rada na šivaćoj mašini kasnije i muke po suvozačici na dugim putovanjima su stvar daleke prošlosti. 
 

Originalno suvozačko sjedalo, mnogima poznatije i kao
klupa za mučenike ili kažnjenike. Uz lagan i jednostavan zahvat
i ono može postati udobno i funkcionalno.

 

Čitatelj je vlasnik Honde VT 750 Shadow ACE, koja, kao i većina motocikala ima malo i neudobno sjedalo za suvozača. Tko nije probao ne zna koliko je neugodno na duljim putovanjima sjediti na maloj klupi za mučenje, konstantno se meškoljiti i namiještati – što na kraju krajeva uznemiruje i vozača, motor, te na kraju i opću sigurnost na cesti.
 

Materijal potreban za izradu je dostupan svagdje i štoviše,
veoma je jeftin.

 

Doskočiti problemu može se na vrlo jednostavan način. Od čvrstog platna, konkretno crnog glot platna, čitatelj je napravio pomoćne cilindre koji su međusobno povezani preko suvozačevog sjedala. U cilindre se umetnu obične lopte za plažu koje se napumpaju na tvrdoću koja ovisi o osobnim željama. Sjedalo na taj način dobiva na širini, samim time i na udobnosti suvozača, te se izbjegava veliko opterećenje na trtici koje jednostavno ubija na duljim putovanjima.
 

 

"Uređaj" je veoma praktičan, budući da se preklapa u smotuljak od 20 x 20 cm i nekamo pospremi. Izrada je, kao što ste mogli shvatiti, veoma jednostavna: potrebne su samo dvije lopte za plažu, komad platna (cca 35 X 160), šivaća mašina i malo dobre volje. Kao što smo rekli, brzo, efikasno i jednostavno, dakle – genijalno. Gospodin Mladen, svaka čast.
 

 

Share

About Author

admin