Supermoto — 05 svibnja 2004 -
Goran Gajić, prošlogodišnji prvak države i ovogodišnji vodeći vozač.

 

U Zagrebu na kartodromu u Španskom odvožena je prva utrka supermoto-a koja se boduje za Otvoreno Prvenstvo Hrvatske i Alpe Adria Kup. Lijepo sunčano vrijeme je primamilo na kartodrom veliki broj zaljubljenika u supermoto disciplinu koja je u zadnjih par godina vrlo popularna i u Hrvatskoj. Uz Prestige klasu nastupila je i klasa do 450 ccm koja po broju sudionika nije ni približno nadmašila daleko popularniju Prestige. Zajedno s tim natjecanjem održana je i prva utrka minimoto i skutera u sklopu državnog prvenstvo Hrvatse i Slovenije pod nazivom Internacional Cup.
 

 

U prvoj utrci do 450 ccm uvjerljivo je slavio slovenac Hlad Aleš na svojoj Hondi dok su iza njega bili Milošić Gregor i Kovač Muharem na KTM-ovima. Daleko atraktivnija je bila prva vožnja klase Prestige gdje je pobjedu odnio aktualni prvak zagrepčanin Goran Gajić koji je na svom KTM-u bio neuhvatljiv za konkurenciju, iza njega su bili slovenac Škarja Marko na Husquarni, te mađar Kokenyesi Gyorgy na Yamahi. U dugoj utrci pobjedu je ispred nosa Goranu Gajiću odnio Opet Dejan.
 

 

Tako  su se njih dvojca bodovno izjednačili u Prvenstvu Hrvatske dok u Otvorenom Prvenstvu Hrvatske vodi Gajić Goran, drugi je opet Dejan a treči slovenac Škarja Marko. U Alpe Adria Kupu prvi je mađar Kökenyesi György.
Sljedeča utka je u Murskoj Soboti 30.05.2004.
 

Rezultati 1. utrke 450 ccm
1.Hlad Aleš
2.Milošić Gregor
3.Kovač Muharem
4.Barle Miha
5.Sitar Rok
6.Mihelčić Rok
7.Bizjak Rok
8.Volčić Niko
9.Podobnik Toni
10.Mladovan Robert
11.Langus Jože

Rezultati 1. utrke Prestige
1.Gajić Goran
2.Škarja Marko
3.Kokenyesi Gyorgy
4.Opet Dejan
5.Korošak Tadej
6.Molnar Tamas
7.Kunicz Attila
8.Marović Dragutin
9.Bradvić Davor
10.Marić Tomislav
11.Golmajer Janez
12.Habat Marjan
13.Boross Zsolt
14.Kozole Jure
15.Lukačić Ivan
16.Koselj Gorazd
17.Pribula Adrian
18.Kotarski Tihomir
 
 


Osim supermota, na stazu su izašli skuteri i zanimljiva klasa "monimoto"
 

 

Tekst : Mateo Peros

Share

About Author

admin