Speedway — 05 svibnja 2006 -
Jura u akciji

Ovogodišnja sezona službenih međunarodnih šampionata u spidveju za Hrvatsku je počela odlično. Na utrci kvalifikacijske skupine Europskog prvenstva u talijanskom Terenzanu Jurica Pavlic je zauzeo peto mjesto i time se plasirao u polufinale koje će se 29.srpnja održati u Wiener Neustadtu (Austrija). Pobijedio je Grzegorz Walasek (Poljska) s 13 bodova, drugi je bio Nijemac Thomas Stange, treći Lukaš Dryml (Češka), a četvrti Slovenac s mađarskom licencom i putovnicom Matej Ferjan, svi sa 12 bodova. Staza je bila izuzetno teška, toliko razmočena kišom da su ova trojica izabrala da o dva ostala mjesta na podiju odluči ždrijeb, umjesto da to učine sami razvažanjem.
Ali Jura se nije dao impresionirati okolnostima, započeo je odlično, čak mu se smješkalo i mjesto na postolju, ali se nakon slabijeg posljednjeg izlaza na stazu morao zadovoljiti s ukupno 11 bodova. Nakon što je prošle godine s uspjehom startao u Europskom prvenstvu za juniore, okončao ga na desetom mjestu, sada je na najbolji način počeo i punu seniorsku međunarodnu karijeru.
Polufinale će, naime, biti na stazi koju dobro poznaje i neće biti iznenađenje bude li već ove godine ušao i u finale, u borbu za sama odličja. Drugi hrvatski predstavnik Ivan Vargek nije imao uspjeha, s jednim osvojenim bodom završio je na dnu tablice. Međunarodni program za naše dečke nastavlja se ove subote trećom utrkom prvenstva triju nacija za ekipe, u Natschbach-Loipersbachu (Austrija). A one druge subote, 13.svibnja, ponovo uzbuđenja kod kuće i to u značajnom ispitu – u Donjem Kraljevcu održat će se utrka kvalifikacijske skupine Svjetskog prvestva za omladince. Vozačima iz čak deset zemalja kao predstavnici Hrvatske suprotstavit će se Jurica Pavlic i Marko Oto.

Share

About Author

admin