Hrvatski motosport — 11 rujna 2009 -

Zadnju utrku prvenstva Hrvatske obilježio je mali broj naših vozača u teškom bijelom svijetu u jakoj konkurenciji. Opet su najistaknutiji bili najmlađi, a kako to biva na kraju sezone, znamo nove prvake države.
 

Stock Sport 1000
 
Ova godina u najvećoj klasi izgledala je, u najmanju ruku, malo žalosno. Ne vožnjama, već zbilja malim brojem vozača koji su ovu popularnu klasu napustili. Ok, bilo je tu povremenih izleta kada je bilo više od 5 Hrvata u klasi, ali u usporedbi s npr. 2007…. Situacija se mora popraviti.
 

 

Bilo kako bilo, Luca Tommasini došao je potvrditi svoju titulu, tj. boriti se za nju s Medicom, koji na kraju nije niti vozio utrku. Istu sudbinu imao je i Dario Horvat, koji je, nakon povratka na stazu u 8. mjesecu, ipak malo previše razbio svoju Yamahu na treningu u četvrtak.
 

Tako su od "naših" (doslovno uvjetno rečeno) ostali samo Tommasini i Simonović, kojem u zadnje vrijeme ozbiljno fali motivacije, a prema nekima niti neće voziti sljedeće godine. U međuvremenu, na Hungaroringu smo vidjeli pravu navalu Slovenaca, koji će nas, kako stvari stoje, opet debelo prijeći u ovom sportu.
 

Utrku je pobijedio Marko Jerman, sa svemirskih 1.51, ali je bilo gusto protiv Fille. Treći je ciljem prošao Miskovsky, dok je Tommasini prošao ciljem 14. i kući u Udine odnio naslov prvaka Hrvatske.
 

Stocksport 600
 
U ovoj klasi je brojčano stanje natjecatelja, a da su pritom Hrvati, bilo malo jače: čak četvorica. Bez Nerve, koji je osigurao naslov prvaka države, show je prepušten Ercegu, Višku, Jugu i Kataleniću. Četveroboj je osvojio Erceg, koji je unatoč otpuštenoj obujmici za amortizer volana uspio doći do cilja – i tek onda pasti. Sve to na 10. mjestu u Alpe Adriji. Iza njega je na cilj došao Marko Višak, dok je Tomica Jug i nakon pada uspio doći do trećeg mjesta u PH, ispred Katalenića.
 

 

Utrku je pobijedio Bukowski, za dlaku ispred Chorbaka, a daleko ispred Krapuhkina. Luka Dečko, od kojega se ovdje očekivalo puno, ugledao se na Daria Horvata, te vozio motor kući u komadima.
 

125 SP
 
Šećer na kraju? Svakako! Ako su u većim klasama možda malčice zakazali, u klasi 125 SP se Dominik Nervo i Alex Radman brinu da se Hrvatska bar nađe na karti kad se radi o trkačima. Nervo je, iako je osigurao naslov prvaka Alpe Adrije, morao osigurati naslov prvaka države, a za to je samo morao pratiti Alexa do cilja.
 

No on mu nije olakšavao zadatak, te je, uz rekord staze, pobijedio utrku. Dominik je cilj došao treći, iza Puškara, koji je kasnije opet diskvalificiran. Utrku su, vjerojatno zbog bodova za klub, vozili Marko i Ivan Višak, te Matej Srbanić. Marko i Ivan su na cilj došli 8. i 9., dok je Matej došao na cilj posljednji, 19.
 

 

Share

About Author

admin