Iz svijeta — 28 lipnja 2012 -

Iza nas je oktanska poslastica u organizaciji tvrtke Motobox d.o.o., generalnog zastupnika branda Pirelli za Hrvatsku.
Kao što samo ime događanja sugerira jedini uvjet za sudjelovanje bio je imati Pirelli pneumatike na motociklu. Učesnici su se prijavljivali na više načina, te su na kraju skoro svi zainteresirani sudjelovali u ovom druženju.

Krenimo redom. Svi učesnici trebali su se pojaviti 19.6. na Grobničkoj stazi između 8:00 i 9:00 sati te se prijaviti.
Potom slijedi kratak briefing za sve učesnike te još jedan uz prisutstvo instruktora samo za one koji su prvi puta na stazi.
U 10:00 sati kreće vožnja koja je bila koncipirana u 3 grupe. 1. za one brze koji su već bili na stazi, 2. za one sporije koji imaju iskustva na stazi te 3. za one koji nikada nisu bili na stazi, koji su svoj prvi izlazak prošli sa instruktorom Kec-om.
Grupe su se izmjenjivale svakih 20 minuta, dakle svatko je vozio 20 minuta te odmarao 40 minuta. I tako sve do 13:00 sati.
Između 13:00 i 14:00 sati bila je pauza. Ne trebamo naglasiti da je organizator svima osigurao plaćeni ručak.
U toj pauzi napravilo se i veliko skupno slikanje, djelile su se nagrade sudionicima, ponavljamo, organizator se stvarno potrudio oko svega.
Od 14:00 pa sve do 18:00 sati u istom ritmu nastavljeno je sa vožnjama.
Uz sve, na raspolaganju su bili i Pirellijevi tehničari tako da je sve stvarno bilo na visokom nivou.

Za kraj pročitajmo par rečenica organizatora Matka Ozretića ispred tvrtke Motobox d.o.o.:

Motobox d.o.o. je želio nakon tri godine rada nagraditi svoje kupce za ukazano povjerenje i vjernost. Iz tog razloga naglasak je bio stavljen na obične ljude koji nemaju tolikih afiniteta prema trkačoj stazi i brzoj vožnji, a na ovaj način smo im htjeli dati priliku da osjete čari vožnje na stazi, uz dobru zabavu i ugodno druženje. S obzirom na reakcije koje smo primili kasnije, u tome smo i više nego uspjeli i to nam je najveća nagrada za uloženi trud. U tu svrhu smo gostima osigurali besplatno korištenje staze cijeli dan (tri grupe), kratki tečaj kod instruktora Keca za one koji su prvi puta na stazi, ručak, službene fotografe, razne prigodne darove.
Od 29.06. na stranici www.motogume.com biti će dostupne slike sa samog događaja, koje će svi moći besplatno skinuti za svoje potrebe.
Naravno, određenih propusta je bilo, ali oni su zanemarivi, kao i činjenica da je bilo prevruće, ali na to nismo mogli utjecati.

Dakle, za kraj, i više smo nego zadovoljni, kako odazivom gostiju (94 prijavljena vozača), tako i kompletnim događajem i krajnjim ishodom.

 

 

 

 

Tekst: Mario Perković
Foto: Boško Tomeković

Share

Povezane novosti

Kawasaki Z300?

Kawasaki Z300?

listopad 14, 2012
Honda CBR i CB 500

Honda CBR i CB 500

rujan 13, 2012
Koncepti budućnosti

Koncepti budućnosti

rujan 07, 2012
Z1000 u novom ruhu?

Z1000 u novom ruhu?

rujan 07, 2012
Novi Kawasaki Z800?

Novi Kawasaki Z800?

rujan 03, 2012

About Author