Speedway — 30 lipnja 2005 -

 

Matej Žagar
Jurica Pavlic
 
Pobjedom u svim izlazima Matej Žagar potvrdio veliku formu

Martinec
I na drugoj utrci Austrijsko-hrvatsko-slovenskog prvenstva, održanoj u nedjelju u Petišovcima kod Lendave uvjerljivo je trijumfirao Matej Žagar iz Ljubljane. On je sakupio maksimalnih 15 bodova, Manuel Hauzinger iz Austrije bio je drugi s bodom manje, treći Jernej Kolenko (Slovenija) s 13, četvrti Friedrich Wallner (Austrija) s 12, dok je Jurica Pavlic zauzeo peto mjesto s 11 bodova.
Solidan je bio i Ivan Vargek, osmi s isto toliko bodova, dok je Nikola Martinec devetim mjestom zapravo bio otkriće dana. Marko Vlah je osvojivši deseto mjesto još jednom bio ispod očekivanja i mogućnosti.
U ukupnom poretku vodi Žagar sa 60 bodova, ispred Hauzingera sa 57, dok treće i četvrto mjesto dijele Kolenko i Pavlic sa po 53 boda.

Ove nedjelje u Prelogu vozi se za Nagradu Grada Preloga

U nedejlju se
očekuje postolju?

Speedway klub Prelog u nedjelju 3.srpnja bit će domaćin tradicionalne utrke za Nagradu Grada Preloga. Već su stigle prijave vozača iz nekoliko zemalja. Nastup su najavili Manuel Hauzinger (Austrija), Miroslav Fencl, Mario Jirout i Jakub Hejral (Češka, Mattia Carpanese i Guglielmo Franchetti (Italija), Laszlo Szatmari i Sandor Tihanyi (Mađarska), Ronny Weis (Njemačka), Slawomir Dudek i Rafal Kowalski (Poljska) te Aleš Kraljič i Denis Štojs (Slovenija). Boje Hrvatske branit će Jurica Pavlic, Ivan Vargek, Nikola Martinec, i Marko Vlah dok će rezerva biti Marko Oto, dozvoli li mu lakša ozljeda. Jurici Pavlicu sigurno se svidjelo stajanje na najvišem mjestu postolja u Austriji, htjet će to ponoviti i u Prelogu, a ni drugi naši neće htjeti zaostati. Početak nedjeljnje utrke je u 16.30 sati.

Tony Ricardsson juri prema šestom naslovu svjetskog prvaka

King Tony u akciji

Od našeg zadnjeg izvještaja sa GP-a vozile su se tri trke. U sve tri je dominirao Tony Ricardsson i samim tim dao naslutiti da je još gladan pobjeda. Prva od tri utrke vozila se u u Sloveniji u Krškom gdje je na opće oduševljenje domaćih navijaća treće mjesto i pobjedničko postolje osvojio Matej Žagar. U nekoliko prijašnjih izvještaja sa utrka državnog prvenstva i pozivnih trka istaknuli smo da je Matej u ovoj sezoni definitivno u GP formi i to je ovim rezultatom i potvrdio. Moramo se osvrnuti na nova pravila koja su ove sezone uvedena u GP po kojima je Žagar zakinut boljeg rezultatu na Gradn Prixu. Drugo mjesto osvojio je Nicki Pedersen, a aktualni svjetski prvak Jason Crump bio je tek četvrti.
Britanski GP obilježili su mnogobrojni padovi i velika iznanađenja na postolju. Pobijedio je naravno King Tony, drugo mjesto pripalo je Jaroslawu Hampelu iz Poljske, a treći je bio Bjarne Pedersen iz Danske, četvrto mjesto u finalnoj trci pripalo je Hansu Andersenu.
Posljednji GP 25.06. vožen je u Danskoj. Što se tiče pobjednika sve je po starom. Totalnu dominaciju u ovogodišnjem GP.u još jednom je prikazao Tony Ricardsson, drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Greg Hancock, a treća pozicija na postolju pripala je Antoniju Lindbacku. Za razočaranje domaće publike pobrinuo se Nicki Pedersen koji je u finalnoj trki zauzeo tek četvrto mjetro.
U dosadašnjih pet utrka GP-a jasno je da Tony Ricardsson juri prema šestom naslovu svjetskog prvaka i s time bi se izjednačio sa legendarnim Novozelanđaninom Ivanom Mugerom kojemu je to uspjelu u njegovoj vrlo uspješnoj karijeri.
Ostali smo dužni predstaviti posljednji pet vozača iz ovogodišnje serije Grand Prixa.

 

Lee Richardson,
Velika Britanija

Scott Nicholls,
Velika Britanija

 

Ryan Sullivan, Australija
Antonio Lindback,
Švedska
Tomasz Chrzanowski, Poljska

 

Share

About Author