HRInfo — 06 listopada 2006 -

Moto portal „MOTORI.HR„POZIVA NA DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI

Zujić, medijska zvijezda

Sada već tradicionalno davanje krvi motorista povodom zatvorenja moto-sezone, Moto portal „MOTORI.HR“ posvećuje i naporima da se smanji broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.

Iz godine u godinu broj stradalih motorista je sve veći. Tijekom 2004. godine smrtno je stradalo 77 motorista i mopedista, a tijekom 2005. godine ta je brojka dosegla gotovo 100 smrtno stradalih. Ova godina je do sada odnijela 67 života, a upravo ovaj uzlazni trend upozorava na veći oprez u prometu, ali i ukazuje na nužnost većeg angažmana nadležnih državnih institucija, nevladinih udruga kao i interesnih skupina.

Ovom simboličnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi, pokušavamo stvoriti veću senzibilnost prema vozačima na dva kotača, te smanjiti broj stradalih, upravo kroz akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Program će se provoditi uz pomoć naših stalnih partnera poput Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Hitne Pomoći Zagreb, te brojnih hrvatskih moto klubova i pojedinaca, a za ovu prigodu smo pozvali i gospodu Kirina, Kalmetu i Bandića da nam daju podršku. Na proljetnom davanju krvi s kojim smo otvorili sezonu, gospodin Bandić se vrlo dobro zabavio u društvu 100-ak davatelja krvi.

Svi zainteresirani se mole da dođu u subotu, 7. listopada 2006. godine u PIT-stop na staroj Samoborskoj cesti 213 u 11:30 sati. U 12:00 sati ćemo po formiranju kolone i pod policijskom pratnjom krenuti prema Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu.

Po dolasku u Petrovu, prionut ćemo davanju krvi i istodobnoj tiskovnoj konferenciji tijekom koje želimo putem medija prenijeti poruku javnosti da je nužan veći oprez u prometu, ali prije svega i veći angažman nadležnih državnih tijela kako bi se negativan trend stradavanja smanjio. Tijekom tiskovne konferencije i davanja krvi, organiziran je zabavni program kako bi se lakse podnio gubitak krvi.

Kotlovina

Moto portal „MOTORI.HR“ stoga poziva prije svega moto klubove, ali i sve relevantne institucije, interesne skupine, te pojedince da podrže ovu akciju davanja krvi. Također molimo da, ako ne možete ili ne želite davati krv, da svakako dođete kako bi nas bilo čim više. Molimo vas i da pomognete da se ovaj poziv proslijedi na čim više institucija i pojedinaca.

Po završetku akcije davanja krvi, pozivamo sve sudionike da se opet pod policijskom pratnjom i u grupi vratimo do PIT stopa gdje Moto portal „MOTORI.HR“ organizira roštilj sa bogatim zabavnim programom.

U slučaju lošeg vremena, cijela akcija se pomiče za tjedan dana. Za sva eventualna pitanja, slobodno se javite niže potpisanom koordinatoru akcija.

Kontakt:
Vitomir Lučić
Tel: 098/ 429-600
E-mail: [email protected]

Share

About Author