HRInfo — 20 veljače 2005 -

MK „MOTORI„ POZIVA NA DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI

S ciljem smanjenja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu, Moto klub „Motori“ pozive sve zainteresirane na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Petrovu 3 u Zagrebu.

Svi zainteresirani se mole da dodju u subotu, 5. ožujka 2005. godine u PIT-stop na staroj Samoborskoj cesti u 10:00 sati. U 10:30 ćemo po formiranju kolone i pod policijskom pratnjom krenuti prema Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu.

Po dolasku u Petrovu, prionut ćemo davanju krvi i istodobnoj tiskovnoj konferenciji tijekom koje želimo putem medija prenijeti poruku javnosti da je nužan veći oprez u prometu jer nama počinje sezona.

Budući je tijekom 2004. godine smrtno stradalo 77 motorista i mopedista, pokrećemo niz akcija kojima je cilj senzibilizacija sudionika u prometu i molba za većim oprezom, kako među vozačima motora i skutera, tako i vozača automobila, pogotovo imajući u vidu da se nismo vozili veći dio zime, a po cestama je još uvijek puno soli, pijeska i ostalih nakupina koje nas potencijalno ugrožavaju te vozača automobila koji su zaboravili da postojimo.

Program se provodi uz pomoć partnera poput Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Hitne Pomoći Zagreb, HAK-a, te brojnih hrvatskih moto klubova i pojedinaca, no na žalost i bez pomoći MUP-a.

Moto klub „Motori“ stoga poziva sve relevantne institucije, interesne skupine, ali i pojedince, da podrže ovu akciju davanja krvi. Također molimo da, ako ne možete ili ne želite davati krv, da svakako dodjete kako bi nas bilo čim više. Molimo vas i da pomognete da se ovaj poziv proslijedi na čim više institucija i pojedinaca.

Po završetku akcije davanja krvi, pozivamo sve sudionike da se opet pod policijskom pratnjom i u grupi vratimo do PIT stopa gdje MK Motori organizira roštilj, dodjelu nagrada za nagradnu igru u kategoriji «Naj moto priča», a KMS će prezentirati nove Kawasaki modele, dok će Novema-Nova prezentirati kacige "HJC" , "Shark" i opremu "spool".

U slučaju lošeg vremena, cijela akcija se pomiče za tjedan dana (na 12. ožujka 2005. godine sa istom satnicom).Za sva eventualna pitanja, slobodno se javite niže potpisanom koordinatoru akcija.

Kontakt:
Vitomir Lučić
Koordinator akcjia
Tel: 098/ 429-600
Fax: 01/ 4982-799
E-mail: [email protected]
Web: www.motori.hr

Share

About Author