Cestovne utrke — 30 svibnja 2005 -
PH superstock 1000
1.Zujić – 2.Kemo – 3.Radman

Pratili smo sve, no ono gdje je najzanimljivije i gdje ima najviše naših vozača, sigurno je klasa superstock 1000. U toj utrci su vozili svi naši vozači. Neki od njih su se borili za prvenstvo Alpe Adria, dok su neki vozili samo prvenstvo Hrvatske. Bila je to prva utrka ove sezone, za neke uspješna, za druge neuspješna. Neuspješan je bio naš najbolji vozač, višestruki prvak države Krešimir Erdec. Možemo slobodno reći da je imao čisti peh jer se našao iza očito sporijeg talijana i u drugom krugu, Krešimir-Kec jednostavno nije uspio izbjeći totalno prijevremeno i neočekivano kočenje vozača ispred. Kec ga nije udario, ali je izgubio putanju i završio utrku na zemlji uz stazu. Na svu sreću, težih posljedica nije bilo. Kec je prošao sa uganutim zglobom, a motor, makar na slici izgleda grdo, nije zadobio nikakva vitalna oštećenja.
Na vrhu se našla grupa stranaca koje nismo pratili, osim naravno Slovenca Marka Jermana koji je na 1:32 odmah stekao nenadoknadivu prednost iza drugoplasiranoga Tibora Vide da bi iz kruga u krug, na kraju izgradio čak 17 i pol sekundi prednosti. Bravo Jerman. Prijeđimo mi na naše vozače. Spomenuo sam na početku uspješne. Boris Zujić je sigurno tog dana bio najuspješniji. Prvi puta se popeo na najvišu stepenicu postolja, i ujedno postavio svoj novi osobni rekord koji sada iznosi 1:36.310. Do druge pozicije u prvenstvu Hrvatske se probio Dražen Kemenović na svojoj 10-tki, a odmah iza njega, Robertino Radman na Ducatiju. Obojica su vozili 1:37.1 svoj najbrži krug. Tu ne smijemo zaboraviti Sinišu Kezića koji je odlično rundao na sekundu lošijem vremenu. Može to Siniša i brže, no jutarnja Endurance utrka je očito uzela danak. Zatim su iza Kezića bili Vedran Močibob i Alen Vrdoljak. Čestitke Alenu na vremenu ispod 1:39. Jedini koji je na utrci zakazao, zapravo, vidjelo se da je samo kružio stazom, bio je Damir Barišić. Pošto je cijelo jutro vozio Endurance utrku na Kawasakiju ZX-10R, sjevši se na svoju staru Apriliju Mille, bio je toliko razočaran da se jednostavno nije mogao postaviti sa motorom kako treba. Rundao je daleko sporije od svojih mogućnosti. Marko Bnat je bio naš najsporiji trkač, no njegovo vrijeme vjerujemo tek dolazi.
Možemo samo zaključiti da se grupica naših vozača našla. Do kraja godine, Superstock klasu 1000 će činiti zavidan broj naših najboljih trkača.
Na početku smo zaboravili napomenuti, a spomenuli smo u reportaži jutarnju Endurance utrku. Utrka pod nazivom 2 sata Grobnika, ne može se baš nazvati Endurance utrka u punom smislu te riječi, ali svakako je poslužila kao odlična proba za naše endurance timove koji će u 8. mjesecu voziti svjetsko prvenstvo. Najviše je zadivilo to da su oba tima uspjeli odvoziti puna dva sata sa jednim setom guma i to na nevjerojatnim vremenima. Damir, Siniša i Zujić su kružili nešto ispod 1:40 dok je Ćuro bio nešto sporije. Ali pazite, puna dva sata. Kapa dolje dečki. Vidi se da trenirate.
U klasi 600, neke borbe nismo vidjeli pošto je na stazi bilo toliko stranaca, da su se naša par trkača izgubili u mnoštvu. No gledajući prvenstvo Hrvatske, prvi je bio Davor Barukčić koji je završio odličan 12. od ukupno 35 vozača, dok je drugi, Zoran Arnautović prošao kroz cilj 18. Treći naš vozač koji je vozio za PH, bio je Davorov brat Robert Barukčić.
U klasi supersport, možemo samo reći, Valjan legendo. Nije vozio svoje najbolje vrijeme, ali si je odrundao bez konkurencije na 1:33 i odnjeo još jedan pehar za prvo mjesto u Alpe Adria prvenstvu. Naš drugi i uz Valjana jedini vozač u toj klasi je Dario Pavelić. Moramo napomenuti da Dario vozi za MK «Motori». Vozio je odlično sa najboljim vremenom 1:39.196 i završio na 15 mjestu. Makar Dario zna da može bolje i nije previše zadovoljan jer mu je pred kraj utrke otišao ovjes, mi smo i te kako zadovoljni sa našim predstavnikom u Alpe Adria prvenstvu.
Napomenuli bi još i utrku u klasi Superbike. Naš susjed, slovenac Berto Camlek je za gledatelje i za svoju dušu na treningu odvozio 1:29, dok na utrci to nije uspio ponoviti. U borbi za prvo mjesto, bez obzira na nabolje vrijeme po krugu, izgubio je od Talijana Maura Lucchiari-a. Za one koji dobro poznaju i prate europski motosport, znaju tko je Mauro. No badava mu pobjeda, kad je Camlek toga vikenda zapisao 1:29.853.
Ostavljamo vas sa slikama po klasama i naravno sa rezultatima svih utrka.
 

REZULTATI :
Klasa 125 i 250 GP
Klasa 125 i 250 SP
Klasa superstock 600
Klasa supersport
Klasa superstock 1000
Klasa superbike
Endurance 2 sata Grobnika
 


 
SLIKE copyright www.motori.hr

Superstock 600
 
Prva četvorica
 

Matija Pastrolin Andrea Ferrari

 

Spigamol Olmo Luka Nedog

 
Naša dvojica
 

Davor Barukčić Zoran Arnautović

 


 
Supersport
 
Prva šestorica

Loris Valjan Wolfgang Kerbl
 
Thomas Lukaseder Boštjan Pintar
 
Zsolt Szekely Andrea Coan

Naša dvojica

Loris Valjan Dario Pavelić
 
 


 
Superbike
 
Najbrža šestorica

Mauro Lucchiari Berto Camlek
 
 
Christian Zasier Paulo Barbon (176)
 
 
Helmut Scheindlhuber Joey Pernutsch
 


 
Superstock 1000
 
Prva četvorica

opis slike opis slike
 
opis slike opis slike

I za kraj naši vozaći redom kako su se plasirali.

Zujić Kemenović
Radman Kezić
Močibob Vrdoljak
 
Barišić Benat

I ovaj puta, nesretni Kec

Prvi krug. Drugi krug.

Share

About Author

admin