Moto priče — 22 siječnja 2002 -

Evo prepricat cu i ja svoje prvo iskustvo sad kad je prilika 🙂
Bilo je to davne 1996.g. u proljece.
Posto se deda vise nije vozio na svom APN-cu, ja sam ga "spasio" od stajanja u garazi. Voziko se ja tako tjedan,dva (jos naravno bez vozacke) po kvartu sve kad eto dodje sudbonosni dan. Kaze stara (moja majka) ajde sine skoci do ducana i kupi nam jednu tzv. kocku sladoleda. Ah sad meni glupo samo otic do ducana koji
je 200m od kuce, idem ja napravit krug oko kvarta i pokazat svima svoj motor.
Vracam se ja prema natrag, cesta se spusta i lagano skrece u lijevo, vidim pijesak na cesti (u dvoristu do su prali mjesalicu pa je sve otislo po cesti) i budem ja kao malo prikocio. Krecem se nekih 50-60km/h. Stisnem lagano zadnju kocnicu (noznu naravno) kad ono gle cuda straznji kraj APN-ca me prestize, ja u upitnicima sav (???). Odjednom kotac proklize pjesak i ponovo ulovi cestu i ja ko na rodeu, uhvatim nekak volan al prekasno (malo prekasno), prvo bum u zid a onda jos struganje po zidu i ono najgore sviranje prstima po resetkastoj ogradi.
Stane konacno motor i ja jos salto prek njega i motor prek mene, izleti cep od rezervara i benzin po cijeloj cesti. Pridizem se ja a neki tip sa balkova vice: Jesi dobro? E tam su ti jos neki dijelovi s druge strane! Fala, fala kazem Ja!!! Dizem APN-ca i mecem nekak natrag rucicu za mjenjat brzine i straznje svijetlo. Zaguram nizbrdo u trecoj i upali mrcina od prve. A nista kaj bum sad idem ja u ducan po sladoled, po to sam i kreno, nemrem sad doma doch praznih ruku. Uletim u ducan i odma ruku u skrinju sa sladoledom, drzo sam je unutra dobrih 5 minuta. Uzimam zeljeni sladoled i jedva placam na kasi, ruka jednostavno nejde tam kam bi ja htio.
Dolazim doma (sa sladoledom), "stara": Pa di si tak dugo?? Ja: ma guzva u ducanu!! Sljedece jutro budim se i shvacam da bi ja mogo do doktora, za svaki slucaj.
Dijagnoza: slomljene one tri dugacke koscice sta pomicu prste i slomljena dva ligamenta na vrhu sake, natuceno koljeno i rame. Izvjestaj: provedeno ljeto sepajuci okolo bez motora sa gips rukavicom na desnoj ruci 🙁

Eto dogodi se svakom, neko prodhe bolje neko bas i ne ko ja. Tjesi me cinjenica da sam mogo i drmnut (lupit) glavom (blesavom) u taj isti zid. Onda jos nisam ni znao sta je kaciga.

Share

About Author

admin