HRInfo — 10 travnja 2012 -

Poznati europski proizvođač enduro, trial i supermoto motocikala od nedavno ima ovlaštenog zastupnika u Hrvatskoj. Radi se o tvrtki „Antene“ koja je svoj uvoznički program obogatila i ovim svjetski priznatim brandom.

Razvoj i proizvodnja Sherco motocikala odvija se u dvije tvornice: jedna proizvodi trial motocikle a druga hard enduro i supermoto. Enduro motocikli se proizvode u Nimesu u Francuskoj, kraju odakle potječu mnogi vrhunski vozači i gdje je enduro kao sport iznimno popularan. Upravo zato i strategija stvaranja Sherca bila je okrenuta ka jednom cilju – proizvesti motocikl upravo onakav kakav biste željeli voziti. Stoga niti ne čudi da su svi motocikli opremljeni najmodernijim tehnološkim komponentama poput elektronskog ubrizgavanja, laganog i progresivnog kvačila, dobro nam poznatih White Power ovjesa, Brembo kočnica, Neken upravljača… itd.

Glavni igrač među širokom paletom za 2012 godinu je SE300i, model ukupne težine od samo 102kg zahvaljujući prvenstveno novoj semi-perimeter chrom molydbenoj rami, koji koristi double bridge tehnologiju klipa motora razvijenu za potrebe F1 natjecanja koja bolje podnosi visoke okretaje, omogućuje dužu trajnost a istovremeno daje osjećaj lakoće 250-ice i performanse slične onima na 450-ici. Rezultat svega toga je ukupna pobjeda na velikom usporednom testu francuskog magazina „Moto verte“ u konkurenciji s 15 motocikala konkurentnih proizvođača. Od ostalih hard enduro modela možemo spomenuti SE 250i, SE450i i najjaču izvedbu SE510i. Ostale modele iz game sa svim tehničkim karakteristikama možete pronaći na Sherco službenoj stranici www.sherco.com

Sherco trial motocikli se proizvode u Španjolskoj, nedaleko od Barcelone koja je uz Englesku naizraženije svjetsko tržište trial-a, a u ponudi su dvotaktni i četverotaktni modeli od 80 do 320 ccm. Sherco triali su spoj izvanredne ciklistike i idealnih motora razvijani i usavršavani kroz mnogobrojna natjecanja i spadaju u sami vrh trial motocikala. Osim samih natjecanja, specifičan način upravljanja na trialu predstavlja odličnu bazu za vježbanje i usavršavanje svih motociklističkih vještina kako za rekreativce svih dobnih skupina, tako i za profesionalce. Trial je sigurno jedan od boljih načina uvođenja najmlađeg uzrasta u svijet motociklizma jer je sa ukupnih 67kg odlična podloga za vježbanje ravnoteže na dva kotača koja je temelj za sve kasnije aktivnosti s motociklima bilo kojih namjena.

Prodajna i postprodajna aktivnost u Republici Hrvatskoj osigurana je direktnim kontaktom hrvatskog zastupnika s tvornicom. Više detalja možete saznati i posjetom na njihovoj web stranici  www.sherco.antene.com

Share

About Author

admin