Oprema — 02 prosinca 2008 -

Sidi je kuća sa tradicijom. Od osnivanja tvrtke 1960. godine, koja se bavila obućom za planinarenje pa sve do danas, skoro pola desetljeća kasnije, glavne točke fokusa bile su kvaliteta, udobnost i zaštita. Isti duh prožima i novu kolekciju ’09 s kojom se Sidi uspinje za još koju stepenicu.

Racing: Vortice i Vertigo

To su čizme za one koji znaju što hoće. Bilo da je to obrušavanje po zavojima na lokalnoj pisti nedjeljom, profesionalno bavljenje utrkama ili maksimalna zaštita koju cestovne čizme mogu pružiti. Pri vožnji na pisti, tj. na limitu, važno je osjetiti nogar, polugu mjenjača ili kočnice, ali možda je najvažnije osjetiti sigurnost i zaštitu. To su čizme kakve koriste nekakvi anonimusi s imenima Loris Capirossi, Colin Edwards, Anthony West ili Chris Vermulen.

Vortice – predstavlja evoluciju modela Vetigo Corsa. Tehnologija i futuristički dizajn stopljeni su u jedno. Ovo su čizme koje nude maksimum zaštite stopala i zgloba. Proizvedene od Lorice sa podstavom od prozračnog materijala presvučenog Teflonom. Vortice za razliku od modela Vertigo Corsa ima više natezača za zglob. Sada su tu Tecno Calf tensioner, Tecno Shin tensioner i Tecno Instep tensioner.

Tecno Calf tensioner je u biti jedna najlonska sajla s kojom se podešava opseg zgloba. Shin tensioner je isto to, samo za potkoljenicu, dok Instep tensioner služi za podešavanje opsega noge, tj. lista. Čizme su upotpunjene ukrutama protiv savijanja zgloba u stranu, bočnim usisnikom za zrak, sliderom od aluminijske legure, petom sa "Shock absorbing sustavom", gumenim potplatama koje su promjenjive i promjenjivim uloškom.

Vortice Vernice – koristi mikrovlakna "Vernice", sintetički materijal koji je premazan preko čizme tako da prljavština klizne sa nje. Ove čizme krasi sjajniji odsjaj, a čiste se isključivo vodom i neutralnim sapunom kako se gornji premaz nebi skinuo tijekom pranja agresivnim sredstvima.

Vortice Air – je model kojeg krase iste karakteristike kao i model Vortice, osim što ovaj model koristi perforiranu kožu kako bi pružio veću udobnost tijekom vrućih ljetnih dana provedenih na stazi.

Vertigo Air – model koji koristi iste tehnologije i načela kao model Vertigo, čija je evolucija Vortice. Air, naravno, označava perforiranu kožu zahvaljujući kojoj su ove čizme ugodnije za nošenje tijekom ljeta.

Touring – Sidi se ne bavi samo sportom, već misli i na one koji motor koriste kroz cijelu godinu za sve namjene, duga putovanja ili gradsku vožnju. Zbog njih je ovdje Touring serija, koja ima tri novosti: Clever Gore, Blade i Slash.

Clever Gore – je top ponuda kada govorimo o touring čizmama ovog proizvođača. Ove čizme su izvedene iz vodootporne Lorice izvedene mikroubrizgavanjem u gumu. Podstava je izvedena od vodonepropusnog, a prozračnog Gore-Tex-a. Zatvarač je klasični "ciferšlus" sa Velcro čičkom preko njega.

Na pasivnu sigurnost misle dvije zaštite: na zglobu i prstima, dok su potplati gumirani i peta pojačana i gumirana. Uložak je promjenjiv.

Blade – nisu čizme, već cipele, no to nikako ne znači da ih trebamo preskočiti. Krasi ih osebujan dizajn koji se rijetko gdje viđa. Zatvarač je riješen čičkom, a cijele cipele izvedene su od Lorice. Blade posjeduje i bočni usisnik zraka te protektor zgloba. Potplati su gumirani, kao i peta, a uložak je promjenjiv.

Slash – također nisu čizme, ali ih za razliku od modela Blade krasi "smireniji" dizajn te karakteristike Clever Gore modela, ali bez potkoljeničnog dijela.

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author