Oprema — 07 travnja 2009 -

 

Vođeni iskustvom stečenim sa trkaćom DOT gumom D211GP, Dunlopovi stručnjaci su, kako to već biva, odlučili stečeno znanje donjeti i prenjeti običnim cestovnim korisnicima supersportskih motocikala. Pred Vama je Qualifier II, evolucija vrste.
 

Dunlop razvojem Qualifier II guma na cestu donosi tehnologiju razvijenu na stazi. S novom MT (Multi Tread) tehnologijom i iskustvom skupljenoj na trkaćoj D211 koja je osvojila 63 naslova prvaka na 23 različite lokacije u svijetu. Qualifier II ima izuzetno kratko vrijeme zagrijavanja, izuzetnu stabilnost prilikom kočenja, bolju upravljivost prilikom vožnje po mokrom, te za sve vrijeme vožnje iznimno dobro prenosi povratne informacije vozaču.
 

Tržište supersport motocikala je veoma zahtjevno polje. Vozači danas ne traže samo vrhunske performanse, već žele da takva guma bude i praktična, tj. da traje što duže, da se što brže zagrijava i da bude pouzdana. Motociklistima je potrebna guma koja će im omogućiti iskorištavanje potpunog potencijala njihovih jakih i laganih motocikala, a da se pritom nakon uživanja mogu sigurno vratiti kući, kakvi god bili uvjeti na cesti. Sve te potrebe i zahtjevi uzeti su u obzir kod projektiranja Qualifier-a II.
 

 

Izdržljivost gume podignuta je na višu razinu, pa sada Qualifier II kombinacijom Multi Tread tehnologije i saznanja skupljenih pomoću Roadsmart guma donosi jedinstvenu konstrukciju koja podiže izdržljivost i robusnost gume, pritom zadržavajući dobitnu kombinaciju izvrsnog prijanjanja i brzog zagrijavanja gume.
 

Qualifier II od najpopularnije gume za Grobnik, D211GP, nasljeđuje Multi Tread tehnologiju. To svojstvo dopušta gumi brzo zagrijavanje te sigurnost u vožnji na bilo kakvoj podlozi. Širok raspon radnih temperatura dopustit će i izlete na stazu, naravno, s korekcijom pritiska u gumama.
 

Qualifier II također posjeduje veoma napredni sustav kontrole naprezanja karkase. CTCS omogućuje različite stupnjeve naprezanja pojedinog dijela karkase, što ukratko znači da će se grip na rubu gume povećati zbog laganog savijanja karkase gume. Sve skupa, CTCS donosi veću stabilnost i grip u zavojima, ali i stabilnost na ravnom.
 

Qualifier II donosi i novost u obliku veoma sitnih karbonskih čestica ugrađenih u samu gumu. Kada se guma počne grijati, karbonske čestice se počinju vezati za polimere, što brzo podiže radnu temperaturu gume. U kombinaciji sa neprekinutim pojasom, guma ima veliku stabilnost i sigurna je, kako na ravnom, tako i u zavoju.
 

Qualifier II idealan je izbor za vozača supersportskog motocikla koji svoju igračku koristi u svakodnevnom prometu. U prodaji se nalazi od 01. travnja 2009 kod svih Dunlop dealera.
 

 

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author

admin