Oprema — 16 prosinca 2008 -

Suomy kacige poznate su po svojim šarenim dezenima i replikama sponzoriranih vozača. Kako dobitnu kombinaciju ne treba mijenjati, Suomy za sezonu 2009 donosi nekoliko novih boja za svoje sportski orijentirane modele Vandal, Spec 1R i Extreme. No, u Suomy-u misle i na one koji motor koriste svaki dan, u gradu ili za putovanja.

Upravo iz tog razloga, Suomy je za sezonu 09 predstavio D2O – LINK, ali tu su i drugi proizvodi za "normalne" korisnike, poput klasičnog Defendera, jet kacige Jet Light i kacige za motocross, koja je ove godine dobila nove boje. Suomy nastavlja u svom stilu.

Defender

Model defender je idealna mjera za one koji traže vrhunsku kacigu za sve namjene a da joj je pritom cijena sasvim razumna. Krasi ju fiberglass školjka u dvije veličine (ovisno o veličini kacige), mala masa, kopčanje sa dvostrukim D prstenovima, periva unutrašnjost i klasični "Suomyevski" način montaže vizira sa karakterističnim poklopcima. Defender sljedeće godine dolazi u više boja: plavoj, crvenoj i sivoj, sa jako lijepim detaljem izgrebanog titana na bradi.

Jet Light

Suomyeva jet kaciga miljenik je obalne populacije, kao i one ljepšeg spola. Iako upotrebljiva samo po ljeti ili u toplijim krajevima, Jet Light svidjet će se svima koji vole jednostavnost uz mali dodatak stila i lijepih detalja. Ova kaciga ima školjku od Alcantare, vizir otporan na grebanje koji se može nabaviti u nekoliko različitih boja, brzu kopču te perivu unutrašnjost od profinjene Alcantare. Par veoma lijepih i pomalo "fancy" kombinacija boja zadovoljit će široku paletu potencijalnih vlasnika.

Spectre

Na našem tržištu pomalo nepravedno zapostavljena, Suomyeva motocross kaciga Spectre za ’09 dolazi sa još atraktivnijim bojama. U šumi ili blatu ne treba uvijek biti šminker i mnogima je žao udarati u brda i stabla sa fino obojanom kacigom, ali i tamo ima onih koji cijene detalje, završnu obradu i razigrane grafike. No, Spectre ne nudi samo lijepu boju, već i školjku u dvije veličine, napredni sustav usisa zrak sa promjenjivim filterom, kopčanje sa duplim D prstenovima, antialergijsku unutrašnjost, podesivi "šilt" te "anti slip" plastike preko kojih se naočale neće sklizati i bježati iz idealnog položaja.

Vandal

Vandal je model koji nose Suomyevi SBK piloti, pa tako i Troy Bayliss, idol mnogih. Bez promjena, osim onih u boji, Vandal još uvijek krase dvije veličine školjke, periva unutrašnjost dostupna u više raznih veličina, vizir koji se mijenja u sekundi, učinkovita ventilacija i karakteristična "rebra" na tjemenu koja smanjuju pritisak na vrat pri velikim brzinama. Za sezonu ’09 Vandal donosi cijelu plejadu novih boja, među kojima je i ograničena serija TB World Champion.

Spec 1R

Jedan od omiljenih Suomy modela diljem svijeta je Spec 1R. Ovaj model je već prava trkaća kaciga; nudi školjku u tri veličine, promjenjivu i perivu unutrašnjost dostupnu u raznim debljinama kako bi se kaciga mogla podesiti točno prema glavi, vizir u klasičnoj Suomy maniri sa poklopcima te naravno, trkaće D ring kopčanje i često puta veoma maštovite boje. Ni ova godina nije ništa drugačija.

Extreme

Extreme je, kao i Spec 1R, prava trkaća kaciga. Ustvari je na prvi pogled teško razlikovati ove dvije kacige, no to nije niti čudno, budući a je Extreme evolucija modela Spec 1R. Drugačiji sustav usisa zraka i malo drugačija ventilacija te naravno, fotosenzibilni vizir, glavne su razlike u odnosu na Spec 1R. Vrhunski proizvod ima i svoju cijenu, ali za sezonu ’09 uz pomoć ove kacige možete podsjećati na svoje heroje Capirossia, Hodgsona i Neukirchnera.

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author