Supermoto 2008 — 27 travnja 2008 -

 

KLASA S-1 i OPEN
 
Već se na jučerašnjem treningu moglo vidjeti da će u utrkama Supermota biti zanimljivo. Dejan Opet, Viktor Bolšec i Tihomir Kotarski, glavni su rivali za pobjedničko postolje. Sa tim da Opet i Bolšec za prvo mjesto a Kotarski i Marić za drugo.
U prvoj utrci, od prvog zavoja utrku je poveo Viktor Bolšec. Opet mu je iz zavoja u zavoj bio na repu i u zadnjem zavoju ga je svaki puta stiskao toliko da je izgledalo da će doći do kontakta. U jednom krugu je malo pretjerao i morao proširiti u boks te proći kroz pit-lane. Time je izgubio bilo kakvu šansu da prestigne Bolšeca koji se u tom trenutku udaljio na nekoliko sekundi. No Opet je izašao na stazu ispred Kotarskog i Marića. Dok je Marić sigurno i ujednačeno grabio i osiguravao drugo mjesto u klasi A-open ispred Kotarskog i Ostojića koji su vodili borbu za drugo mjesto u klasi S-1. Borba se završila redom Bolšec (prvi u klasi S-1), Opet (prvi u klasi S-open), Marić (drugi u klasi S-open), Kotarski (drugi u klasi S-1) …
U drugoj utrci pad Viktora Bolšeca je malo pokvario raspoloženje publike koja je čekala fight Bolšec Opet u drugoj utrci, no kada se Viki počeo probijati sa zadnjeg mjesta prema naprijed, napetosti i atraktivnosti nije nedostajalo. Tako je daleko naprijed sam kružio Opet, a iza njega Kotarski i Marić. Bolšec je u nekoliko krugova obišao sve vozaće i prešao Marića te došao Kotarskom na leđa. Kotarski je branio poziciju i prvomjesto u svojoj klasi i u jakoj borbi sa Bolšecom, ipak kroz cilj stigao drugi, odnosno prvi u svojoj klasi.
 

opis slike opis slike

 

opis slike opis slike

 

Fight , Bolšec – Opet
 

Viktor Bolšec
 

Dejan Opet
 

Tomislav Marić
 

Tihomir Kotarski
 

Tomislav Ostojić
 

Jurica Cebović Ivan Vutilić

 

Tomislav Marić za naslovnicu časopisa Joy 🙂

 

Rezultati:
2356Rezultati_trka01.pdf
2356Rezultati_trka02.pdf
2356Rezultati_ukupno.pdf
 
 

 

KLASA SUPERMOTO KUP
 
U klasi Supermoto Kup je bilo interesantno.
Kossi, Čmelar i Vončina su se izdojili iz skupine, ali sa međusobnim razmakom od par sekundi. Moram ovdje napomenuti da su Antonio Kossi i Milan Vončina prvi puta nastupili na utrci Supermota i mene osobo jako ugodno iznenadili. Kossi je prvu utrku vodio ispred Čmelara i pobijedio svoju prvu debitantsku utrku, a Vončina se držao cijelu utrku odlično. U prvom krugu probio na treće mjesto i razliku iza Čmelara nadoknađivao iz kruga u krug. Sigurnu pobjedu u prvoj utrci imao je Kossi, iz njega Čmelar i odmah iza Vončina.
U drugoj utrci se sve izmiješalo. Jaku borbu za prvu poziciju vodili su Kossi i Čmelar no Čmelar je na kraju sa manje od sekunde prednosti prošao kroz cilj prvi, dok ej trećeplasirani iz prve utrke, Milan Vončina morao odustati u četvrtom krugu jer je ostao bez kočnica.
  

Čmelar Kossi

 

Vončina Vugrinec

 

Pavičić Skendrović

 

Rezultati:
2356Rezultati_sk_utrka01.pdf
2356Rezultati_sk_utrka02.pdf
2356Rezultati_sk_ukupno.pdf
 

Share

Povezane novosti

About Author

admin