Svjetski motosport — 10 rujna 2012 -

Vikend na Nürburgringu kojeg će se Aprilia Racing Team dugo sjećati. Aprilia je u prvoj utrci zauzela sva tri mjesta na pobjedničkom podiju zahvaljujući savršeno obavljenom zadatku od strane mehaničara i vozača tijekom cijelog vikenda.
Pobjednik Max Biaggi izvrsno je startao i držao korak sa Sykesom tijekom prvih nekoliko krugova. Max je nakon toga postavio neuhvatljivi tempo te je ostvario veliku prednost koju je zadržao sve do kraja utrke. Uz Maxa Biaggia na pobjednički podij plasirali su se i Laverty i Davies s Aprilijama pa je ova talijanska marka prvi put u svojoj povijesti osvojila sva tri mjesta na podiju.  Melandrijev pad značio je da je Max Biaggi nakon prve utrke ponovo preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.
Nakon dobrog starta u drugoj utrci Max je izletio sa staze i pao ali je uspio održati svoju Apriliju RSV4 upaljenom te se s vidljivo oštećenim motociklom ponovo priključio u utrku na zadnjoj poziciji sa zaostatkom od 26 sekundi. Od tog trenutka Max je dao sve od sebe te svojom hrabrošću i vještinom osvajao poziciju za pozicijom i na kraju utrku završio na trinaestom mjestu osvojivši tri važna boda za ukupni poredak. Prednost pred drugoplasiranim Melandrijem, koji je i u drugoj utrci pao, sada iznosi 9,5 bodova.

„Odradili smo dobar posao tijekom cijelog vikenda i zaista dobro podesili motocikl. U prvoj sam utrci dobro startao, a zatim je Sykes postavio luđački tempo. Kad sam primijetio da je malo usporio riskirao sam i pretekao sam ga. Mislio sam da je to dio njegove strategije ali moja je prednost bila sve veća pa sam nastavio agresivno voziti sve do kraja utrke. Šteta za pad u prvom krugu druge utrke. Kočio sam bez pretjerivanja ali zatim sam pogodio neravninu na stazi i nisam mogao izbjeći izlijetanje. Razočaran sam jer sam nakon toga dobro vozio i držao najbolji tempo. Računajući što se dogodilo šteta je bila minimalna pa s Nürnbergringa odlazimo s vodstvom u ukupnom poretku. Moglo je biti gore ali mogli smo ostvariti i dvostruku pobjedu. U Portimau počinjemo gotovo od nule. Borba za prvo mjesto bit će tijesna ali mi u njoj ostajemo do kraja.

Eugene Laverty s Nürburgringa također odlazi s osmjehom na licu. Dva plasmana na drugo mjesto, u prvoj utrci iza timskog kolege Maxa Biaggia, a u drugoj iza Chaza Daviesa s Aprillijom iz tima ParkinGO znače da Eugene sada čvrsto zauzima šesto mjesto u ukupnom poretku prvenstva. Vozač iz Toomebridgea dokazao se stabilnošću i brzinom te time dao značajan doprinos Aprilijinom povratku na prvo mjesto u ukupnom poretku među konstruktorima.

„Ovo su bez sumnje bile dvije odlične utrke. U početku prve utrke imao sam poteškoća s proklizavanjem pa prvih nekoliko krugova nisam mogao agresivno voziti. Pred kraj utrke morao sam braniti svoju poziciju od Daviesa ali uspio sam zadržati drugo mjesto. U drugoj sam utrci izgubio nekoliko sekundi nakon što me Tom Sykes pretekao ali nadoknadio sam izgubljeno, a budući da su Max i Melandri pali našao sam se nadomak podiju. Morao sam se braniti od napada Camiera, a Chaz je već ostvario preveliku prednost. Zadovoljan sam s dva plasmana na drugo mjesto i htio bi čestitati Daviesu na zasluženoj pobjedi.“

WSBK ukupni poredak
1. Max Biaggi – 318 bodova
2. Marco Melandri – 308.5 bodova
3. Tom Sykes – 291.5 bod
4. Carlos Checa – 247.5 bodova
5. Jonathan Rea – 225.5 bodova
6. Eugene Laverty – 213.5 boda

Share

Povezane novosti

MotoGP – Valencia

MotoGP – Valencia

studeni 12, 2017
WSBK – Qatar 2017

WSBK – Qatar 2017

studeni 03, 2017
MotoGP – Sepang 2017

MotoGP – Sepang 2017

listopad 29, 2017
WSBK – Jerez 2017

WSBK – Jerez 2017

listopad 21, 2017
MotoGP – Motegi 2017

MotoGP – Motegi 2017

listopad 15, 2017
MotoGP – Aragon 2017

MotoGP – Aragon 2017

rujan 24, 2017
WSBK – Portimao 2017

WSBK – Portimao 2017

rujan 16, 2017
MotoGP – Misano 2017

MotoGP – Misano 2017

rujan 10, 2017

About Author

admin