Speedway — 09 rujna 2005 -
Pavlic, Žagar i Wallner na pobjedničkom postolju

Trijumfirao je Žagar, ali se za najviše mjesto na postolju ovaj puta morao potruditi više nego je navikao. Ponajviše mu se približio Jurica Pavlic – on je u nedjelju potvrdio formu koja mu je nedavno donijela deseto mjesto u prvenstvu Europe za juniore. Pavlic je Žagara i savladao u izravnom dvoboju, ali je jedan bod izgubio u duelu s Jernejom Kolenkom, pa se o pobjedniku moralo odlučiti razvažanjem. I tu je Jura bolje potegao sa starta, ali je Žagar, ipak znatno iskusniji od Pavlica, već u prvom zavoju preuzeo vodstvo i nije ga ispuštao do kraja. Juri ostaje zadovoljština da je pobjedu ispustio gotovo doslovce "za dlaku" – tolika je naime bila prednost Kolenka u dvoboju u kojem je Pavlic izgubio bod. Treće mjesto osvojio je Friedrich Wallner, koji je prednost prizano samo Žagaru i Pavlicu.

Pavlic, Žagar i Grogler
Pozdrav publici: Pavlic i Žagar
Pavlic je u izravnom dvoboju
savladao Žagara

Četvrti je bio Kolenko, a peti Manuel Hauzinger – time je zadržao drugo mjesto u kupnom poretku, ali samo sa dva boda prednosti pred Pavlicom. Ostatak hrvatskog kontingenta zabilježio je polovičan uspjeh. Ivan Vargek i Nikola Martinec s pet su bodova, odnosno jedanesetim i dvanaestim mjestom, spasili pravo nastupa u A skupini , druge nedjelje u Ljubljani. Marko Oto, Zoran Strahija i Marko Vlah s po tri boda poredali su se od 13 do 15 mjesta i u na sljedećoj će utrci nastupiti u B skupini prvenstva. Dok je Oto vozio bolje nego što to pokazuje broj bodova, Vlah je potpuno podbacio, vozeći daleko ispod svojih mogućnosti. Dojam popravlja Željko Feher, koji je u B skupini osvojio treće mjesto – kvar u njegovoj posljednjoj vožnji, u trenutku kad je uvjerljivo vozio, bacio ga s najviše na najniže stepenicu postolja. Ipak je tako avansirao u A skupinu u Ljubljani. Solidan debi je imao Renato Cvetko s osmim mjestom u B skupini.
Rezultati: Žagar (Slovenija) 14, Pavlic (Hrvatska) 14 (nakon razvažanja), Wallner (Austrija) 13, Kolenko (Slovenija) 11, Hauzinger (Austrija) 11, Kraljič (Slovenija) 10, Štojs (Slovenija) 9, Schatzer (Austrija), Novotny (Austrija) oba 7, Grögler (Austrija), Vargek (Hrvatska), Martinec (Hrvatska) svi po 5, Oto (Hrvatska), Strahija (Hrvatska), Vlah (Hrvatska) svi po 3, Wannasek (Austrija) 0.
B skupina: Gregorič (Slovenija) 11, Kukovica (Slovenija) 9, Feher (Hrvatska) 9, Davor Volk (Slovenija) 8, Kulterer (Austrija) 8, Lučič (Slovenija) 7, Duh (Slovenija) 7, Cvetko (Hrvatska) 6, Fasching (Austrija) 4, Fink (Austrija) 3, Nagar (Austrija) 3, Koderhold (Austrija) 1.

Wallner (desno) je opasno "stiskao" Žagara

Share

About Author

admin