Motori i oprema — 26 listopada 2012 -

Talijanska tvrtka Tucano Urbano slovi kao najbolji proizvođač termo pokrivača za skutere, takozvanih „dekica“  koje smo do nedavno gledali uglavnom po većim talijanskim gradovima ali su u zadnje vrijeme sve prisutniji  i na našim cestama. Nakon što se od proljeća ne skidamo sa skutera, a jesen je već počela,  odlučili smo i sami isprobati pokrivač te ga montirali na novog Beverlyja.

Pokrivač je vodonepropustan, izrađen u čvrstoj cordura/nylon kombinaciji, a na dijelovima koji dodiruju tijelo vozača je i dodatno podstavljen radi bolje toplinske izolacije.  U džepu sa stražnje strane nalazi se i prekrivač za cijelo sjedalo koje ga štiti od kiše dok onaj s prednje strane ima funkciju pretinca za stvari.

Radi jednostavnijeg spušanja nogu i eliminacije dizanja rubnih dijelova pri većim brzinama, na bočnim stranama nalaze se zračni ulošci a cijeli pokrivač  obrubljen je reflektirajućom trakom zbog bolje vidljivosti po noći.

Montaža je vrlo jednostavna a ovisno o modelu, neki za pričvršćenje koriste postojeće šarafe, dok se drugi samo nataknu na skuter. Beverly koristi 8 šarafa a za cijeli posao je potrebno 20-tak minuta. U modele koji ne koriste šarafe ugrađena je čelična sajla kao prevencija protiv krađe. U toplije vrijeme moguće je već montirani pokrivač pomaknuti i učvrstiti sa za to predviđenim trakama.

U vožnji je potrebno kraće vrijeme privikavanja zbog čudnog osjećaja oko nogu a funkcionalnost je neupitna jer donji dio tijela je stvarno maksimalno zaštićen od hladnoće.  U izuzetno hladnim uvjetima ili prilikom vožnje po kiši, pokrivač je moguće i učvrstiti oko vrata i time se sakriti gotovo cijelim tijelom. Mi smo ga isprobali na maglenih 5 stupnjeva i pokazao se izvrsnim te ga možemo preporučiti svima koji su odlučili  što duži dio godine provesti na dva kotača jer osim što pruža komociju „normalnog „ oblačenja, ne trebamo posebno komentirati utjecaj na održavanje zdravlja, pogotovo na intimnim dijelovima.

Možemo još dodati da su u širokoj ponudi već prisutni i modeli za motocikle ali najbolje da sami vidite ponudu na www.tucanourbano.it ili provjerite kod najbližeg dilera, u našem slučaju na http://www.moto-oprema.hr/

 

 

Tucano Urbano pokrivač dolazi sa detaljnim uputstvima za montažu i, obzirom da su rađeni posebno po svakom skuteru, odgovarajućim alatom. Sve je spakirano u torbici koju bez probema kožete spremiti ispod sjedala ili u kofer.

 

 

Share

Povezane novosti

Ducati demo akcija!

Ducati demo akcija!

rujan 06, 2017
Moto Guzzi California 1400
Yamaha MT-09 Tracer

Yamaha MT-09 Tracer

kolovoz 02, 2017
Aprilia Dorsoduro 900

Aprilia Dorsoduro 900

srpanj 31, 2017
Dunlop D213 GP Pro

Dunlop D213 GP Pro

srpanj 05, 2017
Dunlop GP Racer D212!

Dunlop GP Racer D212!

veljača 22, 2017
Yamaha XSR900 Abarth 2017

Yamaha XSR900 Abarth 2017

siječanj 19, 2017

About Author

mate