Motori i oprema — 26 listopada 2012 -

Talijanska tvrtka Tucano Urbano slovi kao najbolji proizvođač termo pokrivača za skutere, takozvanih „dekica“  koje smo do nedavno gledali uglavnom po većim talijanskim gradovima ali su u zadnje vrijeme sve prisutniji  i na našim cestama. Nakon što se od proljeća ne skidamo sa skutera, a jesen je već počela,  odlučili smo i sami isprobati pokrivač te ga montirali na novog Beverlyja.

Pokrivač je vodonepropustan, izrađen u čvrstoj cordura/nylon kombinaciji, a na dijelovima koji dodiruju tijelo vozača je i dodatno podstavljen radi bolje toplinske izolacije.  U džepu sa stražnje strane nalazi se i prekrivač za cijelo sjedalo koje ga štiti od kiše dok onaj s prednje strane ima funkciju pretinca za stvari.

Radi jednostavnijeg spušanja nogu i eliminacije dizanja rubnih dijelova pri većim brzinama, na bočnim stranama nalaze se zračni ulošci a cijeli pokrivač  obrubljen je reflektirajućom trakom zbog bolje vidljivosti po noći.

Montaža je vrlo jednostavna a ovisno o modelu, neki za pričvršćenje koriste postojeće šarafe, dok se drugi samo nataknu na skuter. Beverly koristi 8 šarafa a za cijeli posao je potrebno 20-tak minuta. U modele koji ne koriste šarafe ugrađena je čelična sajla kao prevencija protiv krađe. U toplije vrijeme moguće je već montirani pokrivač pomaknuti i učvrstiti sa za to predviđenim trakama.

U vožnji je potrebno kraće vrijeme privikavanja zbog čudnog osjećaja oko nogu a funkcionalnost je neupitna jer donji dio tijela je stvarno maksimalno zaštićen od hladnoće.  U izuzetno hladnim uvjetima ili prilikom vožnje po kiši, pokrivač je moguće i učvrstiti oko vrata i time se sakriti gotovo cijelim tijelom. Mi smo ga isprobali na maglenih 5 stupnjeva i pokazao se izvrsnim te ga možemo preporučiti svima koji su odlučili  što duži dio godine provesti na dva kotača jer osim što pruža komociju „normalnog „ oblačenja, ne trebamo posebno komentirati utjecaj na održavanje zdravlja, pogotovo na intimnim dijelovima.

Možemo još dodati da su u širokoj ponudi već prisutni i modeli za motocikle ali najbolje da sami vidite ponudu na www.tucanourbano.it ili provjerite kod najbližeg dilera, u našem slučaju na http://www.moto-oprema.hr/

 

 

Tucano Urbano pokrivač dolazi sa detaljnim uputstvima za montažu i, obzirom da su rađeni posebno po svakom skuteru, odgovarajućim alatom. Sve je spakirano u torbici koju bez probema kožete spremiti ispod sjedala ili u kofer.

 

 

Share

About Author

mate