Speedway — 21 rujna 2006 -
Hrvatska ekipa u najjačem sastavu

Ekipa Hrvatske uvjerljivi je pobjednik šeste utrke ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske, Austrije i Slovenije, koja je u nedjelju 10. rujna održana u Prelogu. Hrvatski mladići potpuno su dominirali od samog početka, pobjedom u prvoj vožnji, da bi borbe okončali sa čak 60 bodova, ispred Slovenije II sa 33 boda, Austrije sa 32 i Slovenije I sa 14 bodova. Novi juniorski prvak europe Jurica Pavlic zabilježio je maksimalni broj bodova, samo je na startu svoje prve vožnje bio malo sporiji od starog rivala Izaka Šanteja iz ekipe Slovenije II, ali je ubrzo preuzeo vodstvo i tu vožnju uvjerljivo dobio. Bio je to jedini trenutak u kojem je netko uspio sporiti njegov autoritet na preloškoj stazi na kojoj ne odvozio svoje prve speedway krugove. No i drugi hrvatski vozači dali su puni doprinos pobjedi, u prvom redu Marko Vlah, koji je bod prepustio samo starim liscima Šanteju i Heinrichu Schatzeru iz ekipe Austrije. Pohvale za borbenost i za bodove koje su unijeli u ukupni rezultat zaslužuju i Nikola Martinec, Ivan Vargek i Marko Oto, dok Nikola Pigac u svom prvom predstavljanju publici (na velikim motorima) nije ulazio u borbu.

Nikola Martinec Marko Oto

Nedjelja je predstavljala pravi brodolom za ekipu Slovenije I, dosad vodeću u ukupnom poretku. Ona je nastupila bez glavnih aduta, spriječenih važnijim međunarodnim dužnostima ili ozljedama (Žagara i Kolenko), dok Denis Štojs naprosto nije do šao iz nepoznatih razloga, iako prijavljen. Natjecanje je završila sa samo dva vozača (od kojih je Renato Cvetko bio hrvatska posudba), jer je Maks Gregorič u osamnaestoj vožnji pao, morao biti odvežen u Županijsku bolnicu Čakovec, srećom samo s lakšim ozljedama. No, slabosti slovenske ekipe su njihov problem, naši dečki su učinili sve kako valja i pobjeda je zaslužena. Hrvatska ekipa sada je favorit i za konačnu pobjedu, do konca serije preostale su samo tri utrke, a nakon odgađanja one predviđene za Krško, vjerojatno i samo dvije.

Marko Vlah Jurica Pavlic

Rezultati: Hrvatska 60 (Jurica Pavlic 15, Marko Vlah 13, Nikola Martinec 12, Ivan Vargek 11, Marko Oto 9, Nikola Pigac nije ulazio u borbu) Slovenija II 33 (Izak Šantej 13, Matija Duh 9, Davor Volk 6, Samo Kukovica 3, Aleksander Čonda 2) Austrija 32 (Heinrich Schatzer 11,Manuel Novotny 7, Ivan Nagar 6, Hans Peter Kulterer 5, Christopher Fink 3) Slovenija I 14 (Matic Voldrih 7, Maks Gregorič 6, Renato Cvetko 1) Ukupni poredak nakon šest utrka: Hrvatska 254, Slovenija I 215, Slovenija II 177, Austrija 148.

Ivan Vargek Ovako slavi Europski
juniorski prvak

Share

About Author

admin